Tiek uzskatīts, ka pankūku cepšana ir īsta māksla. Ir taču jāzina precīzs mīklas daudzums, kas jāuzlej uz pannas, lai pankūka izdotos plāna, laicīgi jāprot apmest uz otru pusi. Un tādā veidā izdodas sacept kaudzi ar lieliskām pankūkām. Patiesībā īpašu grūtību pankūku pagatavošanā nav. Un tā, izvēlamies recepti, gatavojam mīklu, cepam pankūkas, ievērojot rekomendācijas, un viss izdosies!
Pankūku mīkla ar pienu un gāzētu ūdeni
Šai mīklai nav jāpievieno ne raugs, ne soda. Tās sastāvā ir gāzēts ūdens – ātri un ērti. No šīs mīklas var cept gan parastas pankūkas, gan pankūkas ar pildījumu, piemēram, ar vistas gaļu vai biezpienu. Pankūkas izdodas gaisīgas un maigas.
SASTĀVDAĻAS:
- kviešu milti – 2 glāzes
- gāzēts ūdens – 1 glāze
- piens – 2 glāzes
- augu eļļa – 3 ēdamkarotes
- olas – 2 gab.
- cukurs – 3 ēdamkarotes
- sāls – šķipsniņa
PAGATAVOŠANA:
- Olām pieliekam sāli un cukuru, saputojam.
- Pielejam iepriekš uzsildītu pienu (mazliet siltu), ūdeni istabas temperatūrā, eļļu, un visu labi samaisām.
- Pieberam iepriekš izsijātus miltus. Samaisām, lai nerastos kunkulīši. Varat saputot ar mikseri. Tad mīklu atstājam atpūsties 15 minūtes.
- Pannu uzsildām, ielejam eļļu.
- Mīklu vēlreiz samaisām. Ņemam pavārnīcu, iesmeļam tajā mīklu, lejam pannas vidū un rūpīgi izlīdzinām pa pannas virsmu, pieliecot pannu uz visām pusēm. Mīklai jāiztek uz visām pannas malām.
- Pankūka cepās 30 sekundes no abām pusēm. Tādā veidā izcepam visas pankūkas. Liekam tās vienu virs otras.
- Pasniedzam ar ievārījumu, medu vai skābo krējumu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!