Uzturā lietotais krēms “Nutella” var izraisīt ļaundabīgu audzēju veidošanos! 23.01.2017 Diezgan nepatīkami ir uzzināt, ka tik daudzu iecienītajā Nutella krēmā atrodas viela – palmu eļļa, kas potenciāli var izraisīt ļaundabīgu audzēju veidošanos… Zemāk esošā fotogrāfija pirms dažām dienām publicēta sociālajā vietnē Reddit un tā visā pasaulē izraisījusi plašu ažiotāžu! Fotogrāfijā vienkārši ir attēlots šokolādes krēma sastāvdaļu proporcijas jeb daudzums! The Daily Mail veica elementāru eksperimentu, ņemot vērā Nutella ražotāju sniegto informāciju par tā uzturvērtību un tajā tika uzskatāmi parādīts, ka no 400 g šokolādes krēma masas, cukurs sastāda vairāk nekā pusi jeb 227.2 g no 400 g. Augstāk redzamajā attēlā arī var skaidri redzēt šokējoši lielo palmu eļļas daudzumu! Tieši šī ir kancerogēnā viela – tās ražošana tiek saistīta ne tikai ar draudiem veselībai, bet arī ar daudzām vides piesārņojuma problēmām.
Avots: http://thebest.lv/b/