Pastāv vairāki ēdieni, kas sevī ietver vistu ādas. Bieži vien ādas tiek izmantotas kā apvalks gaļas rullīšiem. Daudzi cilvēki nevar iedomāties savu dzīvi bez vistas sašlika ar kraukšķīgu un maigu garoziņu. Bet daži uzskata, ka šis produkts ir barojošs un cenšas atbrīvoties no tā. Mēs vienmēr esam bijuši pārsteigti par to, kur mēs vien varam izmantot šo produktu izmantot. Cilvēki izmanto ļoti daudz pūļu, pievieno garšvielas un beigās iegūst ļoti smaržīgu ādu.
Šī produkta atpazīstamība ir patiešām neskaidra, jo vistas āda sastāv no neliela proteīna un tauku slāņa. Tieši līdz pēdējam brīdim daudzi nesteidz sev aizliegt sev prieku, mieloties ar kraukšķīgu un gardu vistas garoziņu.
Patiesībā, dietologi neiesaka lietot šo produktu cilvēkiem ar augstu holesterīna līmeni. Kā arī vistas āda nav piemērota cilvēkiem, kuri ievēro diētu. Visus pārējos produktus drīkst ēst, bet ar mēru!
1. Noderīga imūnsistēmai
Ļoti maz cilvēku zina, ka vistas āda satur daudz noderīgu vitamīnu – A, E, kā arī B grupas vitamīnus (B2, B6 un B12). Bez tam, vistu ādas sevī ietver minerālvielas, kā, piemēram, kāliju, dzelzi, fosforu, magniju, kā arī olbaltumvielas.
2. Uzlabo sirds darbību
Lielākā daļa vistu ādas tauku – nepiesātinātie tauki, kas ir ļoti noderīgi sirds darbībai. Saskaņā ar Hārvardas Juridiskās augstskolas veselības aizsardzību, 30 grami vistas ādu satur vien 3 gramus piesātināto tauku, taču 8 gramus nepiesātināto tauku.
3. Tās satur olbaltumvielas
Ir vērts atzīmēt to, ja Jūs atsakāties no vistu ādām, tad Jūs atsakāties no noderīgām olbaltumvielām. Zinātnieki ir pierādījuši to, ka olbaltumvielas dzīvnieku izcelsmes zarnās uzsūcas vairāk nekā 90% aminiskābes.