Nepieciešams:
Mīklai:
100g sviesta
165g miltu
1 olas dzeltenums
65g pūdercukura
65g riekstu (mandeļu)
1/2 tējk. vaniļas cukura
Pildījumam:
200g džema
100g cukura
3 olu baltumi
3g agara
60g ūdens
Pagatavošana:
Riekstus notīrīt, apgrauzdēt un sasmalcināt. Mīklai – sajaukt kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olas dzeltenumu. Pievienot riekstus un miltus, iejaukt mīklu. Mīklu izrullēt plānā slānī (2-3mm) un atdzesēt ledusskapī. Mīklu sakārtot groziņos, sadurstīt ar dakšu un cept 12 minūtes. Iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos līdz tā kļūst zeltaina. Groziņus atdzesēt.
Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Piepildīt groziņus ar džemu. Agaru iemērkt aukstā ūdenī uz divām stundām. Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Lielā bļodā pārlikt olu baltumus, siltu džemu un cukuru un uzputot ar mikseri. Kamēr putojat, uzkarsēt agaru un pievienot vēl karstu. Kārtīgi samaisīt.
Uzreiz pārlikt masu sagatavotā konditorejas maisiņā un izspiest krēmu groziņos. Dekorē ar šokolādi un svaigām ogām.
Labu apetīti!