Sastāvdaļas mīklai:
- 125 g milti
- 3 olas
- 125 g cukura
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 8 lielas ēdamkarotes kakao
Suflē:
- 5 olas baltumi
- 10 g želatīna
- 300 g pūdercukura
- 100 g ūdens
Glazūrai:
- 150 g tumšās šokolādes
- 100 g sviesta
Pagatavošana:
- Olas sajauc ar cukuru, pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao. Mīca mīklu līdz tā kļūst viendabīga. Cep cepeškrāsnī pie 180-200 grādiem 20 minūtes.
- Uzbriedina želatīnu. Karsē to līdz tas izšķīst un atstāj atdzesēties.
- Olu baltumus saputo ar putojamo slotiņu un pakāpeniski pievieno tiem pūdercukuru, un puto to līdz bieza krējuma konsistencei. Turpinot, pievieno želatīnu.
- Izcepto pamatni sadala divās daļās. Vienu no pamatnēm par piesūcināt ar krējuma liķieri. Pārlej kārtu ar suflē un uzliek virsū otru pārgriezto pusi. Liek ledusskapī sacietēt.
- Uzkarsē sviestu un šokolādi. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisa, lai iegūtu viedabīgu masu, tad atdzesē.
- Kad torte sacietējusi, tad to aplej ar sagatavoto glazūru.
Labu apetīti!