manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...
7 lietas, ko vari paņemt no viesnīcas ar...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Nepārspējami gardā medus kūka – ciemiņi būs sajūsmā!

Sastāvdaļas

Biskvītam:

Olas – 3 gab.
Cukurs – 1 glāze
Medus – 1 glāze
Soda – 2 strīķētas tējkarotes
Milti – 3 glāzes

Krēms:

Skābais krējums – 1 l
Cukurs – 1 glāze
Rums – 1 ēdk.
Želatīns – 1 pac.
Ūdens – ½ glāze

Brūkleņu ievārījums:

Citrons – gab.
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Ūdens – 2/3 glāze
Brūkleņu ievārījums
Grauzdēti rieksti

 

Pagatavošana

Biskvīts:

Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, pieliek medu, samaisa, tad pievieno sodu un miltus. Visu samaisa viendabīgā masā.
½ mīklas liek ietaukotā, ar miltiem apbērtā kūkas pannā. Cep apm. 10 – 15 min. Kamēr biskvīts nav pacēlies, apbrūnējis, plīti vaļā nevērt – lai biskvīts nesakristos.
Kad biskvīts gatavs, ņem ārā no plīts un atdzesē. Liek cepties otru biskvīta daļu. Mīkla iepriekš noteikti vēlreiz jāapmaisa.

Krēms:

Saputo skābo krējumu ar cukuru, rumu.
Ūdenī uzbriedina želatīnu. Tad to iejauc krēma masā un liek aukstumā, lai atdziest un savelkas.
Rums labi sader ar medu.

Brūkleņu ievārījums:

visas sastāvdaļas sajauc kopā.

Kūkas veidošana:

Atdzesētu biskvītu sagriež plāksnēs. Ja kūku vēlas ēst jau tajā pašā vakarā, turklāt sulīgu, katru tās kārtu apslaka ar iepriekš sagatavotu citrona sulu.
Tad veido kūku. Virs 1. biskvīta liek brūkleņu ievārījumu, tad skābā krējuma krēmu. Virsū liek vēl vienu biskvīta kārtu, tad liek vien krēmu, atkal – biskvītu, virsū –brūkleņu ievārījumu un krēmu. Tad liek virsū pēdējo biskvītu, beigās kūku pārklāj ar krēmu. Visu kūku apber ar grauzdētiem riekstiem.
Tad kūku liek vēsā vietā ievilkties.

Avots: gardezi.lv

Nepārspējami gardā medus kūka – ciemiņi būs sajūsmā! was last modified: novembris 24th, 2017 by Oga
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Fiksais deserts: Grilēti zefīri ar mango
Nākamais raksts
Ziemassvētku apburošā piparkūku siera torte

Citi lasīja

Kartupeļu kotletītes ar ķiplokiem un zaļumiem. Ļoti...

30/09/2018

Neticami garšīga šokolādes desa

28/03/2019

Klasiskās un neatkārtojamās beļģu vafeles

24/11/2017

Zemeņu deserts ar biezpienu un zefīriem

25/06/2018

Dievīga cepumu kūka bez cepšanas! Vienmēr sanāk...

19/01/2018

Pudelē gatavota vistas rulete – neko tik...

29/04/2017

Ātrās biezpiena pīnes bez rauga

15/12/2018

Mājās pagatavoti biezpiena sieriņi

12/11/2017

Ātri pagatavojami gurķīši uzkodai. Ļoti garšīgi!

29/04/2019

Siļķu torte: absolūts jaunums un hits!

13/11/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

  • Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris Als Pačīno tā arī nekad nav apprecējies

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top