3. Labi, ja tev ir mīklas maisītājs, tad vienkārši ieslēdz to un viss gatavs. Ja tāda nav, nekas traks, mīklu lieliski var iemīcīt arī ar rokām. Tikai ņem vērā, ka mīcīt nāksies ilgi, minūtes 15 noteikti.
4. Ja mīkla vēl ir poraina, tad turpini mīcīt, apstāties agri. Galu galā mīklai jāsanāk pilnīgi gludai.
Gatava mīkla ledusskapī glabājas 7 dienas. Katru dienu var gabaliņu paņemt un kaut ko izcept. Galvenais, lai tā glabātos bļodā, kas pārsegta ar pārtikas plēvi. Ja vēlies, mīklu var arī sasaldēt!
Par šo mīklu un visu šo procedūru man pastāstīja kāda draudzene, kura šobrīd dzīvo pati Francijā. Pavisam nesen viņa bija atbraukusi pie manis ciemos uz Latviju, un mēs tik daudz visu par un ap runājām, ka aizrunājāmies arī par gardākajiem ēdieniem no dažādām valstīm.
Viena no aktuālajām tematikām mums bija šī te franču mīkla. Būdama mazliet racionāla, sākumā pat īsti nedomāju, ka šī mīkla var būt tik laba. Noticēju draudzene un pēc tam pati pamēģināju to izmantot.
Es pagatavoju pīrādziņus ar gaļu. Man šis gatavošanas process patiesi sagādāja labas emocijas. Bet vēl jo vairāk, mans vīrs un mani bērni bija divtik priecīgi ēst manus gardos gaļas pīrādziņus tieši no šīs mīklas.
Lai izdodas arī jums pārsteigt savu ģimeni!