Salāti, kas tā arī saucas – “Suši”. Tie būs lieliski piemēroti jebkuram svētku galdam. Interesanta šī recepte ir tādēļ, ka tajā izmantojamās sastāvdaļas ir ļoti līdzīgas un arī garša ir teju tāda pati kā parastajiem suši. Domājams, ka šī recepte tādēļ vien patiks daudziem.
Sastāvdaļas:
- 300 g viegli sālītas sarkanās zivis (varat nopirkt jau veikalā vai pagatavot tādu mājās paši)
- 300 g rīsu
- 2 svaigi gurķi
- 1 liels burkāns
- 4 olas
- 1 liels sarkanais sīpols
- mazliet zaļo lociņu
- mazliet diļļu
- vasabi – japāņu virtuvē iecienīti mārrutki, zināms arī kā “zaļās sinepes”, tā tiek pasniegta kā sasmalcināta sakne vai pasta, kurai piemīt spēcīga un dedzinoša garša. Tā neapdedzina mēli, bet vienkārši spēj izraisīt dedzinošu sajūtu. Tai nav specifiskas smaržas, turklāt dedzinošā sajūta ļoti ātri pazūd. Jau laikus sajauciet vasabi pulveri ar karstu ūdeni.
- majonēze
Pagatavošana:
Majonēzi sajauciet kopā ar vasabi – šis maisījums būs mūsu salātu pamats, jo tieši ar to tiks savienotas salātu kārtas. Rīsus jāvāra tādā pašā veidā, kā tos vāra suši gatavošanas gadījumā. To dara šādi: rīsus nomazgājiet, aplejiet ar ūdeni (uz vienu daļu rīsu pusotra daļa ūdens – 1:1,5), lieciet vārīties, lai ūdens iztvaikotu (tas aizņems aptuveni 7 minūtes). Samaziniet uguni līdz minimumam un vāriet vēl 15 minūtes. Tad noņemiet tos nost no uguns un ļaujiet aptuveni 30 minūtes nostāvēt. Arī burkānus un olas ir jānovāra. Kamēr daļa salātu sastāvdaļu atrodas uz plīts, pagatavojiet pārējos produktus: zivis sagrieziet mazos gabaliņos, gurķus sagrieziet kubiciņos, sīpolus smalki sakapājiet.
Arī zaļumus var sagriezt jau laikus. Novārītos burkānus un olas smalki sarīvējiet. Sajauciet olas ar zaļumiem un sīpoliem, tad tiem klāt lieciet vasabi un majonēzes maisījumu. Tagad pienācis laiks klāt salātus pa slāņiem, neaizmirstot katru slāni apsmērēt ar vasabi un majonēzes mērci.
- kārta – rīsi, arī tos jāapsmērē ar vasabi mērci
- kārta – zivis
- kārta – dilles
- kārta – sarkanie sīpoli
- kārta – gurķi, kas pa virsu apsmērēti ar vasabi majonēzi
- kārta – olas un sīpoli
- kārta – burkāni, kurus arī apsmērē ar vasabi un majonēzes mērci
Ļaujiet salātiem apmēram divas stundas nostāvēt ledusskapī, pēc tam pasniedziet tos galdā.
Labu apetīti!