Cepta zivs ir īsts kārumiņš. Kā gan var atturēties no tādas zeltītas garoziņas un maigas gaļas. Vienīgais šī ēdiena trūkums slēpjas tā pagatavošanā. Virtuvē ir ne tik tīkama smarža, kura izplatās pa visu māju. Par šļakatām pat domāt īsti negribas. Šodien pastāstīsim, kā cept moivu bez šiem nevēlamajiem momentiem.
Šis paņēmiens derēs arī citām zivīm. To izmanto makšķernieki ar stāžu. Kurš gan, ja ne viņi, zina visus zivju pagatavošanas noslēpumus. Ja sekosiet šiem padomiem, jūsu virtuve pēc zivju cepšanas būs tīra. Ņemiet zivis un pārbaudiet!
Kā cept moivu bez netīkamā aromāta un tauku traipiem
Ceptu moivu var ēst kā saulespuķu sēkliņas. Kraukšķīgās mazās zivtiņas lieliski derēs pie kāda dzēriena vai aizstās popkornu skatoties filmu. Bet izcept to pareizi ne katrs prot. Moivai ir diezgan specifiska un ne tā labākā smarža. Ko lai dara?
Vispirms labi nomazgājiet un notīriet zivis. Pavisam nedaudz apsāliet un uzberiet piparus.
Kārtīgi uzkarsējiet pannu un ielejiet tajā eļļu. Eļļai uzberiet sāli. Tas palīdzēs novērst šļakstīšanos, cepot zivis. Zivs paņems sāli no pannas, tāpēc sālīt moivu pirms cepšanas vajag pavisam nedaudz.
Ir vēl dažas svarīgas nianses, ko vajadzētu iegaumēt.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!