Ūdrīša sieva Ilona ir dalījusies sociālajos tīklos ar neseno…
viesošanos pie Roberto Meloni raidījumā La Dolce Vita.
Pati Ilona par piedzīvoto dalās savā Facebook ierakstā:
Roberto Meloni – man bija patiess prieks Tevi pēc ilgiem laikiem atkal satikt! Varu nomierināt skatītājus – lēcu zupa, lai arī tiešreidē nepaspējām izvārīt, aizkadrā tika pabeigta un viss sanāca kā vajag! P.S. Receptē nav pieminēts, ka ingveru, svaigo, vajag mazu, mazu gabaliņu, tādu kā mans mazā pirkstiņa nags, smalki sagriezt. Kad zupa ir izvarījusies, liek bļodiņā, karstā zupā iemet 1 tējkaroti sviesta, ļauj tam drusku pakust un tad uzlej 1 tējkaroti 35% saldā krējuma un pa virsu uzkaisa svaigi sagrieztu koriandru (lapas) vai arī, ja negaršo, tad var pētersīli. Labu apetīti! Asumu var pielāgot savai gaumei. Man patīk asi ēdieni, bet var arī maigāku taisīt. Asums atkarīgs no čili pulvera daudzuma.
Ilona spēcinošo recepšu mēnesī gatavoja melno lēcu zupu pandžabu gaumē un indiešu tvaicētos rīsus. Viņa zina stāstīt, ka Indijā zupas sauc par dāliem, savukārt irdenie rīsi ir Āzijas „maize”, jo tos ēd visur un vienmēr.
ZUPAI NEPIECIEŠAMS:
– 2 glāzes melno beluga lēcu;
– 4 ķiploka daiviņas;
– 2 sīpoli;
– 4 tomāti;
– Nedaudz svaiga ingvera;
– Svaigs koriandrs (kinza);
– Svaigi pētersīļi;
– 35 % saldais krējums;
– Sviests;
– Eļļa;
– Kumīna sēklas;
– Maltas koriandra sēklas;
– Turmeriks (kurkuma);
– Garam Masala (indiešu garšviela);
– Čili pulveris;
– Himalaju sāls.
Noskatīties viņas viesošanos studijā var šajā linkā:
http://play24.lv/video/12316/ilona-balode-gatavo-indiesu-tvaicetos-risus