Reizēm ne visas lietas var izskaidrot no dažādiem viedokļiem, taču mazāk iedarbīgi tie nekļūst. Šodien pastāstīsim par vienu no tādiem. Taču vispirms pamēģini pats atbildēt uz jautājumu, kāpēc vajadzīgi sērkociņi olu vārīšanā.
Skaidrs, ka pirmais, kas ienāk prātā: lai vispār būtu, uz kā vārīt ūdeni. Turklāt kādam patīk mīkstākas un šķidrākas olas, kādam vairāk patīk cietākas olas. Gaumes lieta tā teikt.
Būtiski uzsvērt to, ka tagad, kur vien skaties, visapkārt ir elektriskās plītis vai virtuves šķiltavas. Tā kā saimnieces mierīgi iztiks bez sērkociņiem. Bet šajā visā būtībā galīgi bez sērkociņiem neiztikt.
Ja šim būtu kāds loģisks izskaidrojums, tu par to noteikti iedomātos. Taču izskaidrot to visu fizikas vai citā līmenī pagaidām nevienam nav izdevies. Bet šis arī bez tā darbojas kā Šveices pulkstenis.
Un nu pāriesim tuvāk jautājuma būtībai, kāpēc vajadzīgi sērkociņi, vārot olas. Esam pārliecināti, ka tev kaut reizi ir gadījies, ka olas vārot plaisā, un daļa olas baltuma iztek.
Daudziem bērniem pat patīk tās olbaltuma skrandiņas. Taču reizēm gribas galdā pasniegt skaistas, veselas oliņas.
Tomēr ir viena cita būtiska nianse, kādēļ ir nepieciešams mest sērkociņu ūdenī.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!