Zivis mīklā
Tu vari nevis vienkārši apviļāt zivis rīsu miltos, bet arī šim nolūkam pagatavot mīklu. Varianti ir vairāki. Piemēram, ieliec bļodiņā vienu olu, pielej nedaudz ūdens, sāli, tad pakāpeniski pievieno miltus. Visu labi samaisi, mīklas biezumu regulē, pievienojot ūdeni.
Vari paeksperimentēt un pagatavot majonēzes mīklu. Ieliec bļodiņā olu, pievieno majonēzi un, pakāpeniski maisot, pievieno miltus.
Pēc tam pievieno sāli un piparus, vari pievienot arī citas garšvielas. Visu labi samaisi un vari pirms cepšanas mērkt šajā mīklā zivis.
Un vēl labu gaisīgu mīklu zivīm var pagatavot no minerālūdens. Recepte līdzīga pirmajai, tikai parastā ūdens vietā jāpievieno minerālūdens. Ņem vērā, ka ūdenim jābūt atdzesētam. Arī sāli labāk pievienot, kad mīkla pagaršota, jo minerālūdenī arī ir sāls. Vēl garda sanāk zivs, ja to pirms cepšanas apviļā rīvmaizē. Zeltaina un kraukšķīga garoziņa tai garantēta.
Tagad tu zini, kā cept zivis pannā ar rīsu miltiem kviešu miltu vietā. Varat būt droša, nenožēlosi, ja pamēģināsi darīt tāpat. Ja vispār nevēlies zivju cepšanai izmantot miltus, tev nāksies izmantot daudz eļļas. Tādā gadījumā zivis būs jācep 5-7 minūtes no katras puses. Kā tu cep zivis?