Nav tādu bērnu šajā pasaulē, kuri atteiksies no šokolādes! Šis ir viens no visu laiku iemīļotākajiem saldumiem. Diemžēl, mūsdienās ir grūti atrast kvalitatīvu un cenā samērīgu šokolādi. Bieži vien produktu sastāvdaļas liek matiem celties stāvus, jo tieši ar šādām ķīmijām mūsdienu pārtikas industrija baro bērnus. Tāpēc piedāvājam Jums kvalitatīvas mājās gatavotas šokolādes recepti!
Sastāvdaļas
- 100 g kakao pulveris;
- 50 ml saldā krējuma;
- 2 ēdamkarotes pūdercukura;
- 50 g sviesta;
- Vaniļas cukurs – pēc garšas.
- Rieksti – pēc garšas;
- Kanēlis – pēc garšas.
Pagatavošana
Uz lēnas uguns uzkarsē saldo krējumu, bet svarīgi, ka to nedrīkst uzvārīt! Vislabāk lietot saldo krējumu ar 15 – 20% tauku. Tad saldajam krējumam pievienojiet pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Tad saldajā krējuma masai pievienojiet sviestu un kanēli. To dariet pamazām, lai neveidotos kunkuļi. Tad iegūto maisījumu lej traukā un sajauc ar kakao pulveri.
Tad bļodu lieciet ūdens peldē līdz tā atdziest. Tikmēr var pievienot riekstus. Tad šokolādes masu var pildīt formās un likt ledusskapī, lai tā labāk sastingtu.
Šādu šokolādi var dot bērviem no pusotra gada vecuma, protams, ja mazajam nav alerģija pret kakao pulveri.