Pirms kāda ilgāka laika man rīsi kā tādi vispār neuzrunāja nevienā ēdienreizē. Noteikti tā ir gaumes lietas un visticamākais tas ir līdz konkrētam vecumam. Var būt arī tā, ka vairākus gadus viens ēdiens negaršo, un pēc kāda laika, kad atkal pamēģini, tas iegaršojas. Un tieši man tas pats bija ar rīsiem. Vēl jo vairāk, kad sapratu, kāpēc etiķi vajag, viss nostājās savās vietās.
Kulinārijā ir daudz mazu viltībiņu, kuras var padarīt mūsu ēdienus garšīgākus. Viena no šādām viltībiņām ir etiķa pievienošana rīsiem. Šodien pastāstīšu, kāpēc tas patiešām darbojas un kāds labums no tā būs rīsu ēdieniem. Un, protams, tiksim skaidrībā, cik daudz etiķa pievienot rīsiem, lai nepārcenstos.
Tad kāpēc pieredzējušas saimnieces pievieno etiķi, vārot rīsus
Kādam var likties, ka etiķis ir kaut kas negaidīts rīsu pagatavošanas receptē. Taču tam ir savs pamatojums. Etiķis palīdz izšķīst cietei, kura ir rīsu graudu virspusē. Kad ciete izšķīst, tā savāc līdzi putekļus un mazās daļiņas, piedodot rīsiem sniegbaltu krāsu.
Tāpēc šādi vārīti rīsi, pateicoties baltajai krāsai, izskatās daudz glītāk.
Praktiski padomi: cik daudz etiķa pievienot rīsiem. Tas ir svarīgs moments, kuru ir ieteicams zināt.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!