Tagad pastāstīšu, kā izvārīt ideālus rīsus un cik daudz etiķa tiem pievienot. Ņem vajadzīgo daudzumu rīsu un noskalo tos aukstā ūdenī. Tā tiksi vaļā no liekās cietes.
Iemērkt rīsus pirms vārīšanas nav nepieciešams. Noskalotos rīsus liec katlā ar ūdeni. Ja ņem glāzi rīsu, pievieno 4 glāzes ūdens.
Kad ūdens katlā sāk vārīties, pievieno 0,5 tējkarotes etiķa. Starp citu, dažas saimnieces etiķa vietā ņem citronskābi. Abas šīs sastāvdaļas lieliski tiek galā ar rīsu balināšanu.
Samaisi rīsus katliņā, tad samazini uguni līdz minimumam un vāri aptuveni 20 minūtes. Kad rīsi pilnībā uzsūks ūdeni un būs mīksti, izslēdz uguni. Gatavus rīsus var samaisīt ar dakšiņu, lai tie būtu maksimāli irdeni.
Etiķa pievienošana rīsiem ir nepieciešama gatavojot ēdienus, kad ir svarīga to skaista pasniegšana. Piemēram, suši rīsiem etiķi pievieno obligāti. Suši un rullīši izskatīsies daudz pievilcīgāki, ja tos gatavos izmantojot sniega baltus rīsus.
Šis kulinārijas noslēpums var kļūt tev par pārsteidzošu atklājumu, un tu varēsi iepriecināt savus viesus un ģimeni ar garšīgiem un glītiem ēdieniem, kas pagatavoti ar mīlestību un profesionalitāti. Nebaidies eksperimentēt virtuvē baudi lieliskos rezultātus!