Sastāvdaļas:
1 kabacis
1 glāze auzu pārslas
3 olas
Šķipsniņa malti melnie pipari
0,5 tējkarotes sāls
1 daiviņa ķiploks
Pēc garšas dilles
Pēc garšas lociņi
70 g biezpiens
2 ēdamkarotes krējums
Pēc garšas eļļa
Pagatavošana:
1. Nomazgā un uz rupjās rīves sarīvē kabaci. Kabačiem pievieno auzu pārslas. Visu labi samaisa. Atstāj uz 15 minūtēm istabas temperatūrā.
2. Atsevišķā traukā sakuļ olas ar pipariem. Izspiež ķiploku, pievieno sagrieztus zaļumus, pievieno sāli.
3. Olu masu pievieno kabaču masai. Visu labi samaisa. Atstāj uz 10 minūtēm.
Izlasi vēl:
- GUDRS ŠOFERĪTIS IZSKAIDROJA, KAS JĀDARA, JA PRETIMBRAUCOŠAIS IR SAKRUSTOJIS ROKAS. SVARĪGI TIEM, KAS PĀRVIETOJAS AR AUTO
- KURĀM ZODIAKA ZĪMĒM OKTOBRA MĒNESĪ UZSPĪDĒS LIELA MATERIĀLĀ VEIKSME UN BŪS PATĪKAMAS PĀRMAIŅAS DZĪVĒ
- DZĪVOJU 42 GADUS, BET TIKAI TAGAD SAPRATU, KĀPĒC VAJAG MAZGĀT GRĪDU AR ŪDENI UN SĀLI
4. Karsē pannā eļļu. Liek masu pannā, izlīdzina ar kulinārijas lāpstiņu. Cep uz vidējas uguns katru pusi līdz zeltainai garoziņai . Pannai jāuzliek vāks.
5. Sagatavo biezpiena – krējuma masu. Biezpienam un krējumam pievieno sagrieztus lociņus. Visu kopā sablenderē , lai veidojas viendabīga masa.
6. Kad pīrāgs cepies 6-7 minūtes, noņem vāku, pieliek pannai klāt šķīvi. Uzmanīgi apgriež pīrāgu un liek uz pannas ar apcepto pusi uz augšu..
7. Uzklāj virsū biezpiena masu, izlīdzina to vienmērīgi pa visu pīrāga virsmu. Uzliek pannai vāku. Cep uz vidējas uguns vēl kādas 6 minūtes. Gatavs!
Starp citu, lai būtu vieglāk apgriezt pīrāgu , var šķīvi iesmērēt ar sviestu.