Ļoti daudziem garšo kūka “Napoleons”, taču tik pat daudzi nemaz nezina, no kā cēlies tās nosaukums. Kūka savu nosaukumu ieguvusi pateicoties simtajai gadadienai, kopš no Krievijas tika izdzīts karavadonis Napoleons Bonaparts. Šim nozīmīgajam datumam par godu tika izgudrots ne viens vien ēdiens, viena no tām būdama trīsstūrveidīga torte, kurai vajadzēja simbolizēt pulkveža cepuri.
Mūsdienās kūka “Napoleons” ieguvis citu formu, taču nosaukums, acīmredzams, saglabājies. Mēs jums šodien piedāvājam pagatavot “slinko” šīs tortes versiju.
Sastāvdaļas:
- 800 g cepumu “austiņas”
- 1 l piena
- 4 olas
- 150 g saldā krējuma
- ½ glāze cukura
- 6 ēdamkarotes kviešu miltu
- vaniļas cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
Sajauciet kopā olas, miltus un cukuru, tad lieciet klāt vaniļas cukuru, visu samaisiet un pēcāk lejiet klāt arī pienu. Uzlieciet iegūto masu uz nelielas uguns, nemitīgi to maisot tik ilgi, līdz krēms būs kļuvis biezāks un viendabīgs. Tagad varat ķerties klāt kūkas likšanai kopā. Cepumus pa vienam pamērcējiet krēmā un lieciet tos slāņos citu citam virsū. Kopā būtu jāsanāk apmēram 5 – 6 slāņiem.
Pēc tam, kad būsiet izklājuši visus cepumus, apsmērējiet gan tortes sānus, gan virsmu ar atlikušo krēma daļu un apberiet ar cepumu drumstalām.
Daudzas mājsaimnieces jau paguvušas iemīļot šo recepti, jo kūkas pagatavošana neprasa daudz laika un piepūles, taču pēc garšas tik tiešām atgādina veco labo “Napoleonu”. Pamēģiniet to pagatavot pašas un dalieties arī ar savām draudzenēm!
Šķir nākošo lapu un noskaties video!