Zivs ir viens no veselīgākajiem produktiem ko lietot uzturā. Par laimi arvien vairāk cilvēku sāk to saprast. Daudzi no mums to ir iekļāvuši savā ikdienas maltītē un tuncis, protams, nav izņēmums.
Daudzi ārsti iesaka uzturā lietot tunci. Bet ir vairāki faktori, kas liks Jums aizdomāties, pirms atkal nopirkt šo zivi. Izrādās tuncis var negatīvi ietekmēt jūsu veselību!
Tuncis, gan svaigs, gan konservēts satur lielu daudzumu olbaltumvielu un Omega-3 taukskābes, kuras ir ļoti noderīgas cilvēka organismam. Bet tagad mēs zinam arī to, ka tuncis satur lielu daudzumu dzīvsudraba kā arī citus indīgus minerāļus, kas spēj nodarīt lielu ļaunumu Jūsu organismam.
Arī daudzas citas zivis un jūras produkti satur daudz dzīvsudraba un tas var izraisīt nopietnus nervu sistēmas bojājumus, it īpaši, ja to lietot uzturā jaunībā.
Kaut arī eksperti ir pārbaudījuši tunci, kas tiek tirgots lielveikalos un konstatējuši, ka dzīvsudraba līmenis tajā ir ļoti zems, tomēr daudzi ārsti turpina uzvērt un iesaka izslēgt šo produktu no sava uztura.
Saprotiet mūs pareizi, mēs nemudinam Jūs atteikties no šī produkta. Mēs cenšamies Jūs brīdināt par visiem faktiem, ko zinātnieki ir izpētījuši. Līdz ar to, cilvēki, kas seko līdzi savam uzturam un rūpējas par savu veselību, noteikti ņems to vērā.
Padalies ar šo ziņu ar saviem tuviniekiem un draugiem!
Avots: befit.lv