Sastāvdaļas
- Tomāti;
- sīpoli;
- etiķis;
- sāls;
- pipari;
- cukurs;
- želatīns.
Pagatavošana
- Litra burkās ieliek lauru lapu, dažus piparus, tad pa kārtām saliek šķēlēs sagrieztus tomātus un sīpolus.
2. Tad gatavo marinādi. Marinādei nepieciešami 3l ūdens, 5 ēdamkarotes sāls, 10 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes esences (70 %), 150 g želatīna. Iepriekš želatīnu izšķīdina ūdenī un pievieno marinādei, kamēr tā uzkarsējas.
3. Burkās sapildītos tomātus pārlej ar karstu marinādi.
4. Burkas pasterizē 80-85 °C temperatūrā: 1 l burkas – 20 minūtes, 2 l burkas – 30 minūtes, 3 l burkas – 40 minūtes.
Lai labi garšo!