SASTĀVDAĻAS:
Mīklai:
- Milti – 430 g
- Auksts sviests – 270 g
- Ūdens – 170 ml
- Etiķis – 20 ml
- Šķipsniņa sāls
Krēmam:
- Mīksts sviests – 400 g
- Kārba iebiezinātā piena – 1 gab.
PAGATAVOŠANA:
- Mīklai – izsijājam miltus, pieliekam sāli un gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Sakapājam ar nazi līdz drupaču konsistencei. Ūdeni sajaucam ar etiķi un pievienojam miltiem un sviestam. Visu samīcam viendabīgā mīklā, izveidojam bumbu, ietinam pārtikas plēvē un liekam uz pusstundu ledusskapī.
- Tad uz galda uzberam nedaudz miltu un izrullējam mīklu apmēram vienu centimetru biezā kvadrātveida plāksnē.
- Veidojam no plāksnes aploksni. Atkal izrullējam un atkal veidojam aploksni. Darbību atkārtojam četras reizes un izrullēto mīklu atkal ieliekam ledusskapī uz stundu. Tad sadalām mīklu 8 – 9 daļās. Mīklu, ar kuru nedarbojamies, turēt ledusskapī.
- Izrullējam plāni, gandrīz caurspīdīgu, sadurstām dažās vietās ar dakšu un cepam cepeškrāsnī 200 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaina.
- Krēmam saputojam sviestu, pieliekam iebiezināto pienu un atkal saputojam. Katru mīklas plāksni apsmērējam ar plānu krēma kārtiņu.
- Nelīdzenās plākšņu malas apgriežam un sasmalcinām. Apberam torti ar drupačām. Ļaujam ledusskapī ievilkties dažas stundas.
LAI LABI GARŠO!