manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un...
Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu...
Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī....
Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs...
Mana omīte atklāj, kā izaudzēt gurķus glāzē uz...
Francijas pirmā lēdija atklāj, kas jādara, lai izskatītos...
Kā gudras saimnieces uzglabā kartupeļus dzīvoklī, lai tie...
Maza meitenīte pazuda lidojuma laikā. Vēlāk māte uzzināja...
Man ir pāri 50 un kāpēc es plānoju...
Man pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kā...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Neticami kraukšķīgu mazsālīto gurķu receptes

Vispirms apņem aromāts, pēc tam apbur izskats, un tad esam garšas varā. Tie ir mazsālītie gurķīši, bez kuriem nav iedomājama neviena vasara. Aptaujājām vairākas saimnieces un saimniekus, kādas ir viņu mazsālīto gurķīšu receptes.

Ar ozollapām un nātrēm

Ventspils tehnikuma pedagoga–tehnologa Aivara Varņecka recepte

1 kg nelielu gurķīšu
100 g diļļu
30–50 g ozollapu
30 g upeņu lapu
30 g nātru lapu
10 ķiploku daiviņas
Cukurs
Sāls
Gurķus nomazgā, nogriež abus galus (tad ātrāk uzsūcas marināde). Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, ozollapas un nātres – tās visas gurķus padara kraukšķīgākus, turklāt nātres satur organismam tik nepieciešamo dzelzi. Uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru. Atdzisušu marinādi uzlej gurķiem, lai tie būtu nosegti. Ja nepieciešams, uzliek slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.

Ar plūškoka ziediem

Pūres restorāna “Terase” šefpavāra Naura Hauka recepte

1 kg gurķu
3 mārrutku lapas
10 upeņu lapas
20 plūškoka ziedu
1 ķiploka galviņa
2,5 ēdam­karotes sāls
½ ēdamkarotes cukura
2 l ūdens
Uzvāra ūdeni un verdošā liek mārrutku un upeņu lapas, plūškoka ziedus, ķiplokus, sāli un cukuru, jo tad augi labāk atdos savu aromātu un garšu. Marinādi uzlej gurķiem un notur 2–3 dienas.

! Nauris gurķiem lej karstu marinādi, bet, ja vēlas, to var arī atdzesēt. Viņa padoms – ja no plūškoka ziediem gatavotu sīrupu pievieno alum, kāpēc lai to nedarītu mazsālīto gurķu marinādei.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Neticami kraukšķīgu mazsālīto gurķu receptes was last modified: jūlijs 15th, 2017 by Oga

Lapas: 1 2 3

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Esiet uzmanīgi! Lūk, ko patiesībā dara solārijs!
Nākamais raksts
Ātrs un garšīgs ķiršu pīrāgs

Citi lasīja

Pupiņu un maltās gaļas sautējums

09/12/2017

Bigošs jeb sautēti kāposti poļu gaumē. Svarīgas...

05/05/2019

Divās minūtēs pagatavojams karalisks pīrāgs

26/11/2018

Šokolādes kēksiņi

15/09/2018

Bērnības ābolmaize

10/11/2017

Desmit garšīgas diētisku salātu receptes

02/03/2018

Mājās gatavota majonēze

15/10/2018

Ar ko lai pilda groziņus? 10 vienkāršas...

27/05/2017

Grūbu risoto

19/02/2019

Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī. Recepte no Aizkarpatiem, kas...

24/11/2017

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

  • Ieteicamie matu griezumi sievietēm pēc 40, lai izskatītos jaunāka (Foto)

Jaunākais

  • Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un prasa vēl, lai tādu taisu

  • Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu olu tirgū. Vēlāk mums izdevās to atvērt (Foto)

  • Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī. Drēbes svaigas jau no pagājušā gada

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top