manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...
7 lietas, ko vari paņemt no viesnīcas ar...
Kas jādara, lai arī pēc 40 gadu vecuma...
Draudzene izskaidroja, kuras lietas nevajag pirkt veikalā, lai...
Ventspilniece: “Pie mājas piebrauca ugunsdzēsēji un ātrie. Es...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Neticami kraukšķīgu mazsālīto gurķu receptes

Vispirms apņem aromāts, pēc tam apbur izskats, un tad esam garšas varā. Tie ir mazsālītie gurķīši, bez kuriem nav iedomājama neviena vasara. Aptaujājām vairākas saimnieces un saimniekus, kādas ir viņu mazsālīto gurķīšu receptes.

Ar ozollapām un nātrēm

Ventspils tehnikuma pedagoga–tehnologa Aivara Varņecka recepte

1 kg nelielu gurķīšu
100 g diļļu
30–50 g ozollapu
30 g upeņu lapu
30 g nātru lapu
10 ķiploku daiviņas
Cukurs
Sāls
Gurķus nomazgā, nogriež abus galus (tad ātrāk uzsūcas marināde). Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, ozollapas un nātres – tās visas gurķus padara kraukšķīgākus, turklāt nātres satur organismam tik nepieciešamo dzelzi. Uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru. Atdzisušu marinādi uzlej gurķiem, lai tie būtu nosegti. Ja nepieciešams, uzliek slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.

Ar plūškoka ziediem

Pūres restorāna “Terase” šefpavāra Naura Hauka recepte

1 kg gurķu
3 mārrutku lapas
10 upeņu lapas
20 plūškoka ziedu
1 ķiploka galviņa
2,5 ēdam­karotes sāls
½ ēdamkarotes cukura
2 l ūdens
Uzvāra ūdeni un verdošā liek mārrutku un upeņu lapas, plūškoka ziedus, ķiplokus, sāli un cukuru, jo tad augi labāk atdos savu aromātu un garšu. Marinādi uzlej gurķiem un notur 2–3 dienas.

! Nauris gurķiem lej karstu marinādi, bet, ja vēlas, to var arī atdzesēt. Viņa padoms – ja no plūškoka ziediem gatavotu sīrupu pievieno alum, kāpēc lai to nedarītu mazsālīto gurķu marinādei.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Neticami kraukšķīgu mazsālīto gurķu receptes was last modified: jūlijs 15th, 2017 by Oga

Lapas: 1 2 3

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Esiet uzmanīgi! Lūk, ko patiesībā dara solārijs!
Nākamais raksts
Ātrs un garšīgs ķiršu pīrāgs

Citi lasīja

Vista ar brokoļiem un sēnēm mērcē. Ideāla...

03/06/2019

Īsts mājas zefīrs. Dievīgi garšīgs!

17/09/2018

UZMANĪBU! Ja vārot zupu parādās daudz putu…...

16/02/2018

Gardie biezpiena plācenīši

15/11/2017

Viegli pagatavojama biezpiena kūka BEZ CEPŠANAS!

23/05/2017

Kā pagatavot maigu un sulīgu šašliku no...

24/03/2019

Garšīgākais ēdiens no plāna vavaša! Mēs gatavojam...

24/04/2019

Būs nepieciešams tikai banāns, 1 ola un...

22/03/2018

Piparkūku – krējuma kūka ar avenēm

01/12/2017

Ieva Bondare iesaka rudens tomātu ražas recepti

07/10/2017

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma, lai justos laimīga un skaista katru dienu

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma, lai justos laimīga un skaista katru dienu

  • Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā tos mazgāt pareizi, lai būtu sniegbalti tīri

  • Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte izskaidroja, kā to darīt pareizi

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top