SASTĀVDAĻAS:
- 140 g augstākā labuma milti;
- 1 kārba iebiezinātā pilnpiena;
- 100 g sviesta;
- ½ tējkarotes sodas;
- 2 olas;
- ½ citrona;
- Kakao.
KRĒMAM:
- 400 g skābā krējuma;
- 200 g cukura;
PAGATAVOŠANA:
- Uz lēnas uguns izkausēt sviestu un pārliet citā bļodā.
- Pievienot iebiezināto pienu, olas, ar citronu sulu dzēstu sodu, izsijātus miltus (visu ļoti rūpīgi samaisot). 2/3 mīklas izliet pa cepamās pannas vienu daļu, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Atlikušajai mīklai pievienot kakao, izmaisīt un izliet uz cepamās pannas otras daļas.
- Cept 180 grādos 10 minūtes.
- Kamēr biskvīts cepās, gatavo krēmu: krējumam piebērt cukuru un kārtīgi saputot ar putojamo slotiņu.
- Gatavo biskvītu izņemt no krāsns, nedaudz atdzesēt, sagriezt trijos gabalos, izlīdzināt malas.
- Visus biskvīta gabalus, izņemot pirmo, kārtīgi sasmērēt ar krēmu no abām pusēm un likt vienu uz otra. Pirmo biskvītu sasmērēt tikai no vienas puses. Biskvītam ar kakao jābūt pa vidu.
- Apgraizītas malas sasmalcināt drupačās un ar tām apbērt torti no visām pusēm.
LAI LABI GARŠO!