Sastāvdaļas
- 150 g šokolādes
- pusglāze kako pulvera
- 400 ml trekna piena
- 150 g pūdercukura
- 4 olu dzeltenumi
- pēc garšas sāls un vaniļa
Pagatavošana
Šokolādi salauž gabaliņos un liek dziļā bļodā. Pusi no piena lej katliņā, pievieno sāli, vaniļu, kakao un kārtīgi samaisa. Uzkarsē tā, lai neuzvārās un tad lej bļodā, kurā ir šokolāde, maisa līdz viendabīgai masai.
Katlā ielej atlikušo pienu un pievieno pūdercukuru, tad lēni pie uzkarsēta piena pievieno iepriekš saputotu olas dzeltenumu. Silda līdz viendabīgai masai. Tad abas masas lēnām savieno (to, kurā ir olas lej caur sietu) kopā maisot ar koka lāpstiņu. Dželato pilda traukos, tad 1 h liek ledusskapī, lai tā atdziest, bet pēc tam saldētavā.