Tas ir tik garšīgi, ka tu vairs nevēlaties gatavot pēc citām receptēm! Ak, šis krāsnī pagatavotie grieķu kartupeļi – vienkārši pirkstus var nolaizīt!
Sastāvdaļas:
- 1 kg kartupeļu;
- 2 ķiploku daiviņas; 100 ml citrona sulas; 2 tējkarotes oregano; pētersīļi;
sāls; - melnie pipari.
Pagatavošana:
Nomazgā un nomizo kartupeļus. Sagriez šķēlītēs un ievieto formā, kas pārklāta ar alumīnija foliju. Atsevišķā traukā samaisi sviestu, oregano, sasmalcinātu ķiploku un citrona sulu. Labi samaisi, tad pārlej kartupeļus. Pievieno sāli un piparus. Pievienojiet arī nedaudz ūdens, lai daļēji pārklātu kartupeļus, tad cep 200 grādos 60 minūtes. Recepte ātri un garšīgi pagatavojamai mērcei visiem kartupeļu mīļotājiem.
Sastāvdaļas:
- 6 ēdamkarotes skāba krējuma; 6 ēdamkarotes majonēzes;
- 2 marinēti gurķi;
- 2 ķiploku daiviņas;
- sāls, pipari; dilles, pētersīļi.
Pagatavošana:
Bļodā ieliec skābo krējumu un majonēzi un labi samaisi.
Sagriez gurķus un ķiploku mazos gabaliņos, tad pievieno tos mērcei.
Pievieno sāli, piparus un zaļumus. Uzmanīgi samaisi, liet iegūtu viendabīgu konsistenci.
Labu apetīti!