No kā tik negatavo mājas kvasu! Reizēm grūti iedomāties, ka gardais atsvaidzinošais dzēriens iegūts no pilnīgi negaidītām sastāvdaļām: bietēm, kafijas, bērzu sulām un pat no rīsiem.
Starp daudzām šī dzēriena receptēm mēs atradām kaut ko pavisam oriģinālu – cigoriņu kvasa recepti. Oriģinālajam produktam piemīt patīkama riekstu garša, neparasts aromāts, piesātināta garša ar vieglu rūgtumiņu.
Šī ir pavisam jauna nianse klasiskajā receptūrā! Cigoriņu kvass ir vitamīniem, organiskajām skābēm un minerālvielām bagāts. Tas noderēs pret disbakteriozi, gastrītu ar pazeminātu skābes līmeni un vīrišķā spēka vājināšanos. Tā kā tas ir fermentēts produkts, tas labvēlīgi ietekmē kuņģa un zarnu mikrofloru.
Sastāvdaļas:
Ūdens 5 l
Citronskābe 1 tējkarote
Sausais raugs 1,5 tējkarotes
Cigoriņi 2 ēdamkarotes
Cukurs 500 g
Pagatavošana:
1. Katlā, kurā ir 5 litri auksta ūdens lieciet visas sastāvdaļas, izņemot sauso raugu. Samaisiet, lieciet uz uguns, uzvāriet.
2. Noņemiet katlu no uguns un ļaujiet šķidrumam atdzist līdz aptuveni 40 grādiem, lai raugs neaiziet postā. Paņemiet nedaudz šķidruma no katla un atšķaidiet tajā raugu, pēc tam ielejiet to atpakaļ katlā.
3. Visu labi samaisiet, uzlieciet katlam vāku un nolieciet to siltā vietā uz 3-4 stundām. Līdzko uz šķidruma virsmas pamanīsiet putiņas – kvass būs gatavs. Ja putu nav gana daudz, atstājiet trauku ar kvasu siltumā uz vēl vienu nakti.
4. Dzērienu salejiet pudelēs un lieciet vēsā vietā.
Iesakām jums gatavot cigoriņu kvasu pašiem un netērēt naudu par veikalā pirktajām pudelēm ar nezināmu saturu. Īpaši, ja ir tāds super ātrs kvasa pagatavošanas veids pēc šīs receptes, kas prasīs vien 30 minūtes.