Es nevaru iztikt bez zupām. Varu ēst tās pusdienās un vakariņās un arī otrajā ēdienā. Mamma kopš bērnības iemācīja, ka silta zupa ir jāēd katru dienu. Tas ir veselīgi!
Bet vīrs un bērni pret zupām ir vienaldzīgi. Lai pārvilinātu tuviniekus savā pusē, manā kulinārijas recepšu grāmatā ir daudz neparastu recepšu.
Starp favorītiem ir viegla, gandrīz diētiska zupa – „Šarikova zupa”. Tieši tā to tagad sauc mūsu ģimenē.
Zupa ar siera bumbiņām
Šīs zupas variants – tā jāvāra ūdenī vai dārzeņu buljonā. Sātīgāka zupa sanāks, ja vārīsiet to ar vistas gaļu un pievienosiet tai siera bumbiņas. Neatkarīgi no pagatavošanas veida, zupa vienmēr izdosies lieliski!
Sastāvdaļas:
2,5 l vistas buljona vai ūdens
1 liels sīpols
1 burkāns
5 vidēji kartupeļi
4 ēdamkarotes augu eļlas
Zaļumi, sāls, pipari pēc garšas
Sastāvdaļas bumbiņām:
100 g holandes siera
1 ola
100-130 g miltu
2 ēdamkarotes mīksta sviesta
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Gatavošanu sāc ar siera bumbu mīklas iejaukšanu. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno sviestu, olas un sāli. Iejauc mīkstu mīklu. Liec to uz 30 minūtēm ledusskapī.
2. Kamēr mīkla ledusskapī, sagriez kartupeļus un liec vārošā buljonā. Pievieno sāli un piparus. Burkānus sarīvē, sīpolu sagriez. Apcep visu augu eļļā un pievieno zupai.
3. Pa to laiku izņem mīklu no ledusskapja un veido nelielas bumbiņas, ne lielākas par lazdu riekstiem, citādi neizvārīsies.
4. Pa vienai liec bumbiņas katlā. Samaisi zupu un vāri vēl 5 minūtes, līdz bumbiņas gatavas.
5. Kad bumbiņas būs gatavas, pievieno zaļumus. Lej gardo zupu šķīvjos un sauc savējos pusdienās. Labu apetīti!