Ir daudz pankūku mīklu veidu. Šodien pastāstīsim, kā pagatavot pankūkas ar vārošu ūdeni.
Sastāvdaļas:
1,5 glāzes vāroša ūdens
1,5 glāze piena
2 olas
1,5 glāzes miltu
1,5 ēdamkarotes sviesta
0,5 tējkarotes sāls
1,5 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
1. Bļodā ieliec 2 olas, pieber cukuru. Labi samaisi, bet labāk sakul ar mikseri līdz viendabīgai masai. Tad pievieno sāli un pienu.
2. Nepārtraucot maisīt, pakāpeniski pievieno miltus. Visu labi samaisi. Pēc tam ielej 1,5 ēdamkarotes kausēta sviesta, tad tievā strūkliņā pielej 1,5 glāzes vāroša ūdens. Visu laiku maisi mīklu. Pēc tam atstāj to uz pusstundu, lai visas sastāvdaļas labi sajaucas.
3. Nu vari sākt cept pankūkas. Sakarsētu pannu iezied ar augu eļļu. Tad lej plānā kārtiņā mīklu. Cep 1-2 minūtes, tad apgriez, cep otru pusi.
Katrai saimniecei jāzina , kā cept pankūkas ar vārošu ūdeni, jo pēc šīs receptes tās sanāk ideālas.
Atliek tikai pagādāt ievārījumu, uzvārīt gardu tēju un paaicināt ciemos kaimiņus. Lai labi garšo!