Jā, kāpēc cept pannā un izmantot daudz eļļu, ja plācenīšus var izcept cepeškrāsnī? Ja tu reizēm, domājot par sevi, uzdod sev šo jautājumu, tad šis materiāls ir domāts tieši tev. Pastāstīsim, kā pagatavot biezus plācenīšus cepeškrāsnī pēc Natašas receptes.
Tādi plācenīši nedaudz atšķiras no tradicionālajiem.
Kāds saka, ka tie vairāk atgādina biezpiena bulciņas miltu daudzuma dēļ. Taču gaume katram ir sava. Man personīgi šādi plācenīši patīk vairāk, jo nav ilgi jāstāv pie plīts.
Biezpiena plācenīši cepeškrāsnī
Pēc šīs receptes sanāks aptuveni 20 plācenīši, kā reiz pietiks brokastīm nelielai ģimenei.
Sastāvdaļas:
350 g biezpiena
100 g miltu
1 ola
2 ēdamkarote cukura
0,5 tējkarotes cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc biezpienu, olu, cukuru un sāli. Lai mīklas tekstūra sanāktu viendabīgāka, biezpienu var izberzt caur sietu vai sablenderēt.
2. Tad iejauc pa daļām miltus un cepamo pulveri. Sākumā mīklu maisi ar lāpstiņu, vēlāk ar rokām.
3. Ja mīkla pārāk līp pie rokām, var pievienot vēl nedaudz miltu. Mīklai jāsanāk mīkstai un tādai, kas nedaudz līp pie rokām.
4. Uz galda uzber miltus, uzliec mīklu un arī mīklai virsū nedaudz uzber miltus. Tad ar mīklas rulli izrullē mīklu 1 cm biezumā.
5. Tad ar glāzi izspied aptuveni 5 cm diametra aplīšus.
6. Uz plāts izklāj cepamo papīru un liec virsū mīklas aplīšus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep plācenīšus 10-15 minūtes.
Plācenīši gatavi! Vari pārkaisīt tos ar pūdercukuru. Pasniegt var arī ar krējumu, krēmu, ievārījumu. Sīkāk apskatīt recepti vari video.