Kurš no mums nav bērnībā gaidījis brokastis ar pankūkām? Plānas, smaržīgas, garšīgas. Atceros savā bērnībā, kad omīte taisīja plānās pankūkas ar zemeņu vai brūkleņu ievārījumu, tās pazuda vienkārši dažu minūšu laikā, un vecmāmiņai nācās cept vēl un vēl.
Un pat, ja tu esi cilvēks, kuram „ne visai garšo pankūkas” (jā, arī tādi ir sastopami!), tad pēc šīs receptes gatavotu pankūku nogaršošanas tev mainīsies domas un gribēsies biežāk pankūkas brokastīs. Domā, vajadzēs kaut kādu lielu mākslu, lai to uztaisītu? Nē, mums vajadzēs vārošu ūdeni, miltus un vēl dažas sastāvdaļas. Lasi rakstu tālāk, ja vēlies uzzināt, kā pagatavot plānās pankūkas, kuras vienkārši kūst mutē.
Kā pagatavot neatkārtojamās plānās pankūkas
Tev vajadzēs:
1,5 glāzes vāroša ūdens;
1,5 glāzes piena;
2 olas;
1,5 glāzes miltu;
1,5 ēdamkarotes sviesta (var nedaudz vairāk);
1,5 ēdamkarotes cukura (ja pankūkas vēlies saldākas, pievieno vairāk);
0,5 tējkarotes sāls;
Vaniļas cukurs (tas piedos pankūkām neatkārtojamu aromātu).
Pagatavošana
Sāksim ar olām un cukuru. Sakulsim tās, pievienojot arī sāli un, protams, nedaudz vaniļas cukura vai vanilīna. Tā ir svarīga sastāvdaļa. Es, piemēram, nekad negatavoju pankūkas bez vanilīna.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu, kas tālāk ir jādara!