Man ļoti garšo mājas pelmeņi – nevar taču salīdzināt ar veikalā nopērkamajiem!
Katra sestdiena man sākas ar mīklas un maltās gaļas gatavošanu. Bija tikai viens izaicinājums – bieži vien pelmeņi vāroties salipa. Paldies kaimiņienei, kura pastāstīja, kā pagatavot pelmeņus ātri un stingri.
Izrādās, ka ir viena svarīga nianse pelmeņu gatavošanā. Noteikti jāizmanto pulverizators – tas palīdzēs mīklai būt stingrai. Vēl vairāk, iekšpusē pelmeņi sanāks ar buljonu. Ļoti garšīgi!
1. Aptuveni 80 gramus mīklas izrullē un liec uz pelmeņu formas. Izveido padziļinājumus maltajai gaļai.
2. Padziļinājumos liec gaļu.
LASI VĒL:
- KĀPĒC GUDRAS SAIMNIECES NEIZMET ZEMEŅU ZAĻĀS ASTĪTES
- 7 SIEVIEŠU VĀRDI, KURU ĪPAŠNIECĒM LEMTA BAGĀTĪBA UN VEIKSME
- VĀCU DRAUDZENE ATKLĀJ, KURA 1 SASTĀVDAĻA IR JĀIEKĻAUJ KOTLETĒS, LAI TĀS TIKTU APĒSTAS 3 MINŪTĒS
3. Apsmidzini visu ar pulverizatoru trīs reizes.
4. Izrullē otru mīklas plāksni un pārsedz pāri pirmajai, piespied malas.
5. Pārbrauc pāri formai ar mīklas rulli.
Bez šaubām, daudziem noderēs tāds ātrs un vienkāršs pelmeņu pagatavošanas veids. Es nemaz citādāk vairs nedaru. Esmu pieradusi, ka pelmeņos ir smaržīgs un garšīgs buljons. Un neviens pelmenis neatveras. Tagad arī jūs zināt, kā pagatavot mājas pelmeņus ātri un viegli. Lai labi garšo!