Šodien padalīsimies ar neiedomājami maiga, sulīga un aromātiska ābolu pīrāga recepti. Pastāstīsim, kā pagatavot gardu ābolu pīrāgu ar vienkāršākajām un pieejamākajām sastāvdaļām. Tāpēc ātrāk dodies uz virtuvi un sāc gatavot šo gardumu.
Gardais ābolu pīrāgs
Sastāvdaļas:
2-3 vistu olu dzeltenumi
180 g miltu
50 g sviesta
3 vidēja lieluma āboli
100 g cukura
125 ml piena
1,5 tējakrotes cepamā pulvera
1/3 tējkarotes sāls
1 paciņa vaniļas cukura
Pūdercukurs
Pagatavošana:
1. Vispirms sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru.
2. Pievieno tiem pienu, vaniļas cukuru, sāli, 25 gramus izkausēta sviesta un cepamo pulveri. Kārtīgi visu sakuļ un liek mīklu cepamajā formā.
3. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs un glīti sakārto formā uz mīklas.
4. Pāri pārlej atlikušo izkausēto sviestu un uzber trīs ēdamkarotes cukura.
5. Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 180 grādiem un liec cepties pīrāgu uz 30-35 minūtēm. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru un liek galdā.
Un sanāk pēc tam šāds gardums, kurš garšo visai ģimenei: