Ja man pajautās, kurš ir mans mīļākais ēdiens, es bez domāšanas atbildēšu, ka tās ir manas visgardākās cepeškrāsnī ceptās kartupeļu pankūkas. Gribu padalīties un iepracināties, tāpēc izstāstīšu recepti. Manā ģimenē šīs pankūkas ir viens no iecienītākajiem ēdieniem. Vīrs un bērni ļoti priecājas, kad uzzina, ka šodien galdā būs kartupeļu pankūkas. Un vislabākais ir tas, ka šis ēdiens neprasa ne lielus tēriņus, ne ilgu stāvēšanu pie plīts.
Kā pagatavot gardas kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī
Pirms sākt gatavoties cepšanai, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Pēc tam sāc galveno daļu – rīvē kartupeļus. Starp citu, šis moments ir ļoti svarīgs!
Varētu domāt, ka nav nekā sarežģīta – ņem tik un rīvē. Bet ir kāds noslēpums. Ar kādu rīvi rīvēt kartupeļus?
Man labāk patīk izmantot vidējo vai rupjo rīvi. Neiesaku izvēlēties smalko. Tāpat svarīgi ir neaizmirst uzreiz kartupeļiem pievienot sīpolus. Tad kartupeļi nekļūs tumši, un pankūkas sanāks kraukšķīgas. Labu kartupeļu pankūku noslēpums ir pareizas kartupeļu un sīpolu attiecības. Kopā tie veido neatkārtojamu garšu.
Sastāvdaļas:
4-5 kartupeļi
100 g sviests
Cietais siers (var būt Holandes)
2 olas
2 sīpoli
Sāls, pipari, garšvielas pēc vēlēšanās
Tagad uzzini, kā tās pagatavot.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!