Daudzu tautu nacionālajās virtuves sastopamas apceptu biezpiena plācenīšu receptes. Ideālas biezpiena plācenīšu receptes nav, jo ir daudzas šī kāruma variācijas. Ir gan saldie, gan sāļie biezpiena plācenīši, ir gan ar pievienotām rozīnēm, ir ar lociņiem. Tāpēc laikam nav neviena cilvēka, kuram galīgi negaršotu šis ēdiens. Katram atradīsies sava recepte!
Nevajag ne miltus, ne mannu
Firmas noslēpums
Sastāvdaļas:
300 g biezpiena
3 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes rīsu miltu
3-4 ēdamkarotes eļļas
1 ola
šķipsniņa sāls
LASI VĒL:
- KĀPĒC GUDRAS SAIMNIECES NEIZMET OLU ČAUMALAS
- PIEREDZĒJIS ŠOFERIS ATKLĀJ, KĀPĒC NEĻAUT DEGVIELAS UZPILDĪŠANAS STACIJAS DARBINIEKAM UZPILDĪT MAŠĪNU
- KĀ PADARĪT KARTUPEĻU PANKŪKAS TĀDAS, KA TAVS VĪRS OTRREIZ IEMĪLĒSIES TEVĪ
Pagatavošana:
1. Dziļākā traukā sajauc biezpienu ar cukuru, pieber sāli, iesit olu. Visu labi samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa.
2. Masai pievieno rīsu miltus, vēlreiz samaisi. Veido no tās 3-4 cm diametra bumbiņas. Nedaudz tās saplacini, tā sanāks nelieli biezpiena plācenīši.
3. Pannu labāk izvēlēties ar noturīgu klājumu. Panē plācenīšus rīsu miltos, cep tos labi sakarsētā pannā augu eļļā 2-3 minūtes. Uguni gatavošanas laikā nesamazini, citādi plācenīšus ideāli izcept neizdosies.
Gatavos plācenīšus vispirms saliec uz papīra dvieļiem, lai tajos paliek liekā eļļa. Mūsu recepte garantēs taviem plācenīšiem ļoti maigu garšu.
Pirms pasniegšanas, ja vēlies, vari pārbērt tiem pāri pūdercukuru. Un neaizmirsti par krējumu un ievārījumu. Labu ēstgribu!