Franču mīklu iecienījušas daudzas saimnieces tāpēc, ka tā ir universāla. No tās var gatavot pīrāgus, kruasānus, bulciņas. Pildījumam nav nozīme, mīkla vienlīdz labi kombinēsies gan ar sāļu pildījumu, gan ar saldu. Recepte viena, bet kāda daudzveidība!
Franču mīkla
Tu būsi pārsteigta, cik viegli būs pēc tam strādāt ar tādu bagātīgu mīklu. Tā sanāk mīksta un gaisīga. To var pagatavot vairāk uzreiz un vēl nedēļu glabāt ledusskapī.
Šodien bulciņas, rīt pīrāgs, parīt biezpienmaizītes. Un kāpēc gan nē? Vienu reizi nedaudz laika patērē, lai mīklu iejauktu, un visai nedēļai gardumi nodrošināti. No šī produktu daudzuma sanāk 1,3 kg mīklas.
Sastāvdaļas:
650 g miltu
200 g sviesta vai margarīna
100 g cukura
2 olas
250 ml piena
1 tējkarote sāls
11 g sausā rauga
Pagatavošana:
1. Bļodā ielej siltu pienu, kausētu sviestu un 2 olas. Turpat ieber sāli un cukuru, pēc tam visu samaisi.
2. Tad jāsajauc sausais raugs ar izsijātiem miltiem un jāieber viss bļodā ar pienu, sviestu un olām. Iejauc mīklu.
Un tagad sekos pašas svarīgākas lietas, lai izdarītu visu pareizi un gala rezultāts priecētus visus ģimenes cilvēkus.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!