Tradicionāli par kurņiku sauc kupolveidīgu pīrāgu ar vistas pildījumu. Šodien uzzināsim, kā pagatavot šo pīrāgu citādi. Šī ir ļoti interesanta klasiskās receptes variācija, kura visiem patiks tāpēc, ka tā ir ļoti vienkārša.
Turklāt šis pīrāgs ir arī iecienīts Latvijā. Jāpiebilst, ka veikalos cena nav zemākā šim pīrāgām, tā iemesla dēļ gudras saimnieces pašas nolemj mājās to pagatavot – sanāk turklāt vēl gardāk!
Kā pagatavot kurņiku
Ja strādā ātri, tad mazāk nekā stundas laikā gala tiksi. Vajadzēs iejaukt mīklu, sagatavot pildījumu un pagaidīt, lai mini kurņiki izcepas cepeškrāsnī. Sāksim!
Sastāvdaļas:
100 g sviesta
150 g krējuma
1 ola
1 tējkarote sāls
0,5 tējkarotes sodas
400 g miltu
300 g vistas filejas
2 kartupeļi
50 ml eļlas
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Vispirms mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē izkausē sviestu.
2. Sajauc sviestu ar krējumu, olu, sāli un sodu. Kārtīgi samaisi.
3. Tad iejauc miltus, var visus uzreiz. Un sāc maisīt mīklu ar rokām. Kad tā kļūst vienmērīga un elastīga, atstāj to uz šķīvja un uzliec virsū vāku. Lai nedaudz pastāv.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!