Lai pagatavotu šo gardumu, kurš der gan uz svētku galda, gan ikdienā, Jums pat nebūs nepieciešams pavadīt ilgas stundas pie plīts.
Sastāvdaļas:
- 400 g biezpiena
- 200 g cukura
- 400 g skābā krējuma
- 150 g sviesta
- 200 g cepumu
- 2 paciņas želatīna
- 100 g šokolādes
- 75 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
- Cepumus sasmalcina blenderī.
- Sviestu izskausē mikroviļņu krāsnī un pievieno sasmalcinātajiem cepumiem.
- Cepamajā formā ieliek cepamo papīru (izgriež cepamās formas izmērā).
- Sviesta un cepuma masu ieklāj formā, liek ledusskapī sacietēt. Sagatavo divas biezpiena masas dažādās krāsās. Dažādās bļodās izšķīdina želatīnu.
Pildījuma pagatavošana:
- Blenderī sajauc biezpienu, cukuru un skābo krējumu, šo iegūto masu sadala divās vienādās daļās.
- Katrā daļā pievieno želatīnu.
- Izkausē šokolādi un tam pievieno saldo krējumu un labi samaisa.
- Vienā no biezpiena masas daļām pievieno šo šokolādes masu un labi samaisa.
- Ir iegūtas divas pildījuma masas.
- Izņem no ledusskapja iegūto tortes pamatni. Pirmajā kārtā liekam balto biezpiena masu, nākamajā šokolādes-biezpiena masu, un tā līdz augšai.
- Ar zobu bakstāmo izveido līnijas, ieliek torti uz nakti ledusskapī, lai sastingst.
Labu apetīti!