manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...
7 lietas, ko vari paņemt no viesnīcas ar...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Kā mājas apstākļos pagatavot žāvētus ķiršus bez speciāliem aparātiem. Aromāts Jūs apreibinās!

Žāvēšana ir īpašs pagatvošanas veids. Šādi pagatvotas ogas nav salīdzināmas ar saldētām, konservētām un citos veidos pagatavotām ogām.

Vispirms ogas būs jāvāra sīrupām bet pēc tam jāliek krāsnī vai speciālajā žāvētājā.

Obligāti soli pa solim sekojiet šai instrukcijai, lai ogas nepaliktu skābas. No 2,5 kg svaigu ķiršu Jūs iegūsiet 500 g žāvētu ķiršu un aptuveni puslitru sīrupa.

Ticiet man – tas ir tā vērts, jo galu galā Jūs iegūsiet produktu, ko pievienot kūkām, desertiem vai piedāvāt ciemiņiem uzkodā!

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg ķiršu;
  • 1 kg cukura.

Pagatvošana

  1. Noskalojiet ķiršus zem tekoša ūdens. Ja ir aizdomas, ka ķirši ir tārpainini, uz 20 minūtēm iemērciet tos vieglā sālsūdenī un tad atkal noskalojiet zem tekoša ūdens.
  2. Atdaliet ogas no kauliņiem un apberiet ar cukuru. Lai ogas tā nostāv 4 – 5 stundas, lai no ogām iztek sula un tās būtu saldas.
  3. Tad sīrupu ieliejiet lielā katlā un uzvāriet. Tad sīrupā ielieciet ogas un maisot pavāriet kādas 10 minūtes.
  4. Tad sīrupu lejiet sterilizētās stikla burkās.
  5. Cepeškrāsns plāti pārklājiet ar pergamentu un izkārtojiet ķiršus tā, lai tie nesakaras.
  6. Uzregulējiet cepeškrāsni līdz 80 grādiem un ļaujiet ķiršiem karsēties 1,5 stundu. Pēc tam pazeminiet temperatūru līdz 50 grādiem un ļaujiet ogām karsēties vēl 2,5 stundas.
Kā mājas apstākļos pagatavot žāvētus ķiršus bez speciāliem aparātiem. Aromāts Jūs apreibinās! was last modified: jūlijs 2nd, 2018 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Satriecoši: draudzene paskaidroja, kāpēc ledusskapī tur sūkli… Un viņa nav vienīgā!
Nākamais raksts
Divas tējkarotes dienā un aizmirstiet par gatsrītu, čūlām, aizcietējumiem un nierakmeņiem!

Citi lasīja

Neapoles krāsainā sviesta kūka

06/05/2019

Brīnišķīgās biezpiena maizītes ar skābo krējumu

18/02/2018

Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas

10/08/2018

Vista ar brokoļiem un sēnēm mērcē. Ideāla...

03/06/2019

Mājās gatavota “Coca Cola” 5 minūtēs! Bērni...

16/04/2019

Ātrs un garšīgs ķiršu pīrāgs

06/05/2017

Gaisīgs šokolādes – biezpiena muss, kas nekaitē...

07/03/2019

Salāti Vecgada vakaram piecu minūšu laikā. Tos...

12/12/2018

Asā vistas kukrūzas zupa

28/11/2018

Kad Tev ir tikai 15 minūtes līdz...

20/11/2017

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

  • Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris Als Pačīno tā arī nekad nav apprecējies

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top