manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Mana omīte atklāj, kāpēc vajag iemest kniepadatu verdošā...
Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu,...
Vai atceries galveno aktieri no Harija Potera filmas...
Māte brauca mašīnā ar dēlu. Sekundi vēlāk mātei...
Kāpēc gudras saimnieces met sērkociņus ūdenī, kurā vārās...
Man jau pāri 50, bet tikai nesen sapratu,...
Kas liek sievietei justies kā vecenītei jau 45...
Atklāju, kāpēc veļas mašīnā jāliek plastmasas maisiņš
Uztaisīju plānās pankūkas ar vārošu ūdeni dažās minūtes....
Omīte atklāj, kā nomazgāt logus minūtes laikā, lai...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Kā mājas apstākļos pagatavot žāvētus ķiršus bez speciāliem aparātiem. Aromāts Jūs apreibinās!

Žāvēšana ir īpašs pagatvošanas veids. Šādi pagatvotas ogas nav salīdzināmas ar saldētām, konservētām un citos veidos pagatavotām ogām.

Vispirms ogas būs jāvāra sīrupām bet pēc tam jāliek krāsnī vai speciālajā žāvētājā.

Obligāti soli pa solim sekojiet šai instrukcijai, lai ogas nepaliktu skābas. No 2,5 kg svaigu ķiršu Jūs iegūsiet 500 g žāvētu ķiršu un aptuveni puslitru sīrupa.

Ticiet man – tas ir tā vērts, jo galu galā Jūs iegūsiet produktu, ko pievienot kūkām, desertiem vai piedāvāt ciemiņiem uzkodā!

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg ķiršu;
  • 1 kg cukura.

Pagatvošana

  1. Noskalojiet ķiršus zem tekoša ūdens. Ja ir aizdomas, ka ķirši ir tārpainini, uz 20 minūtēm iemērciet tos vieglā sālsūdenī un tad atkal noskalojiet zem tekoša ūdens.
  2. Atdaliet ogas no kauliņiem un apberiet ar cukuru. Lai ogas tā nostāv 4 – 5 stundas, lai no ogām iztek sula un tās būtu saldas.
  3. Tad sīrupu ieliejiet lielā katlā un uzvāriet. Tad sīrupā ielieciet ogas un maisot pavāriet kādas 10 minūtes.
  4. Tad sīrupu lejiet sterilizētās stikla burkās.
  5. Cepeškrāsns plāti pārklājiet ar pergamentu un izkārtojiet ķiršus tā, lai tie nesakaras.
  6. Uzregulējiet cepeškrāsni līdz 80 grādiem un ļaujiet ķiršiem karsēties 1,5 stundu. Pēc tam pazeminiet temperatūru līdz 50 grādiem un ļaujiet ogām karsēties vēl 2,5 stundas.
Kā mājas apstākļos pagatavot žāvētus ķiršus bez speciāliem aparātiem. Aromāts Jūs apreibinās! was last modified: jūlijs 2nd, 2018 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Satriecoši: draudzene paskaidroja, kāpēc ledusskapī tur sūkli… Un viņa nav vienīgā!
Nākamais raksts
Divas tējkarotes dienā un aizmirstiet par gatsrītu, čūlām, aizcietējumiem un nierakmeņiem!

Citi lasīja

Salāti Vecgada vakaram piecu minūšu laikā. Tos...

12/12/2018

Desmit garšīgas diētisku salātu receptes

02/03/2018

Biezpiena rullīši – vienkārši dievīgi!

02/03/2019

Mūžu dzīvo, mūžu mācies. 30 knifi, lai...

19/02/2019

Visgaršīgākie tefteļi. 6 labākās receptes

01/04/2019

Viegli burkānu salāti ar ķiploku: vitamīnu bumba...

11/12/2018

Dzīvais ievārījums no ērkšķogām, ko nevajag vārīt

14/06/2018

Mājās gatavots saldējums!

21/08/2017

20 viltīgi triki kotlešu cepšanai no Latvijas...

24/07/2017

Septiņi ideālu biezpiena plācenīšu pagatavošanas noslēpumi

10/02/2019

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kāda ir pareizā temperatūra vajadzīga, mazgājot veļu

  • Mana omīte atklāj, kāpēc vajag iemest kniepadatu verdošā ūdenī

  • Omīte atklāj, kā nomazgāt logus minūtes laikā, lai nepaliek neviens pleķis

Jaunākais

  • Mana omīte atklāj, kāpēc vajag iemest kniepadatu verdošā ūdenī

  • Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kāda ir pareizā temperatūra vajadzīga, mazgājot veļu

  • Vai atceries galveno aktieri no Harija Potera filmas un viņa likteni? Manas acis palika miklas

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top