Tā kā svētki jau klauvē pie mūsu druvīm, daudzi domā, ko lai svētku galdā liek šogad.
Sāļie vai saldie groziņi ar visdažādākajiem pildījumiem ir lielisks risinājums un papildinājums svētku galdam – tie ir ne tikai gardi un viegli baudāmi, bet arī ļoti grezni. Tajos pildīt var ļoti daudz ko, taču parasti, kad tiešām pienāk brīdis, kad ļoti vajag, neviena recepte, kā par spīti, nav pa rokai.
Mūsu redakcija ir pacentusies, sagatavojot pāris interesantus veidus, kā pildīt groziņus. Saglabājiet tos un vajadzības gadījumā lieciet lietā!
Vienkārši groziņu pildījumi
- Biezpiens (vai krēmsiers) ar zaļumiem
Būs nepieciešami 100 g biezpiena (var izmantot arī krēmsieru) + viena ķiploku daiviņa + 1/2 glāze sasmalcinātu diļļu. Ķiplokus izspiediet caur ķiplokspiedi, sajauciet kopā ar biezpienu un zaļumiem. Gatavos groziņus dekorējiet ar dažādiem zaļumiem vai saldās paprikas šķēlītēm.
- Olu pastēte
Būs nepieciešami 5 olu dzeltenumi + 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu + 1 ēdamkarote biezpiena vai krēmsiera + 1 ēdamkarote majonēzes + 1 tējkarote sinepju. Olu dzeltenumus sasmalciniet ar dakšiņu un sajauciet kopā ar pārējām sastāvdaļām.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!