Tradicionāla gurķu bavāriešu gaumē recepte. Tie sanāk super stingri, kraukšķīgi un tajā pašā laikā ļoti maigi un pikanti!
Sastāvdaļas (litra burkai):
- gurķi,
- dilles,
- sīpols – neliela izmēra galviņa,
- puse burkāna (vidēja izmēra),
- ķiploks – 2 zobiņi,
- cukurs – 2 tējkarotes,
- sāls – viena tējkarote,
- etiķis 9% – 45 ml.
Gatavošana:
- Gurķi kārtīgi jānomazgā un jāiemērc uz 5 stundām.
- Litra burkas sterilizēt un vākus novārīt.
- Burkāns nomazgāt, notīrīt un sagriezt ripiņās. Salikt burkas dibenā.
- Ķiplokus notīrīt un sadalīt daiviņās. Salikt pa burkām.
- Dilles sadalīt pa zariņiem un ielikt katrā burkā vienu zariņu.
- Sīpolus notīrīt, sagriezt ripiņās un salikt pa burkām.
- Pēc nomērcēšanas gurķiem nogriezt galiņus un salikt pa burkām.
- Pēc tam burkās iebērt sāli, cukuru un saliet etiķi.
- Pēc tam apliet ar aukstu vārītu ūdeni.
- Burciņas ar gurķiem nepieciešams nosterilizēt. Priekš tam kastrolī ieklāt salveti vai speciālu palīgierīci sterilizēšanai, ievietot burkas un pārlikt ar vākiem.
- Piepildīt katlu ar ūdeni līdz burku „pleciņiem”. Uzlikt katlu uz uguns, uzkarsēt ūdeni līdz burbulim. No uzvārīšanās brīža sterilizēt litra burkas ne ilgāk kā trīs minūtes.
- Pēc tam burkas ar gurķiem aizvākot, ietīt līdz pilnīgai atdzišanai un aiznest uz pastāvīgās glabāšanās vietu.
Labu apetīti!