Šis vienkāršais un neticami gardais deserts garšos visiem jūsu ģimenes locekļiem! Palutiniet savus mīļos ar mājās gatavotu torti, kura pat nav jācep!
SASTĀVDAĻAS:
- 300 g cepumu
- 500 ml piena
- 200 g saldā krējuma
- Sausais maisījums pudiņam
GLAZŪRAI NEPEICIEŠAMĀS SASTĀVDAĻAS:
- 3 ēdamkarotes kakao
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 50 g sviesta
- 3 ēdamkarotes piena
- Vaniļas esence
PAGATAVOŠANA:
- Taisnstūrveida formas dibenā rūpīgi izliekam cepumu kārtu. Sajaucam pienu ar sauso pudiņa maisījumu un saldo krējumu un atstājam uz 5 minūtēm.
- Pusi šī maisījuma uzlejam cepumiem, tad liekam nākamo cepumu kārtu un atkal uzlejam maisījumu. Liekam vēl vienu cepumu kārtu.
- Glazūras pagatavošanai sviestu izkausējam uz lēnas uguns, pievienojam pienu, kakao, vaniļas esenci un pūdercukuru.
- Glazūras maisījumu pastāvīgi maisam, līdz veidojas viendabīga masa. Noņemam no uguns, ļaujam atdzist un pārlejam cepumu tortei.
- Liekam torti ledusskapī uz 5 – 6 stundām. Gatavo desertu var griezt gabaliņos un pasniegt ar karstu aromātisku tēju. Ja nevēlaties gatavot glazūru, gabaliņus var apbārstīt ar sasmalcinātiem cepumiem.
- Vēlam jums labu apetīti un daudz kulināru piedzīvojumu!