manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Mana omīte atklāj, kāpēc tualetes ūdens tvertnē jālej...
Lai telefonu remonts ietu secen jeb kā pareizi...
Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu...
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Burkānu kūka

Smaržo un garšo dievīgi! Neatņemama biskvīta sastāvdaļa ir rozīnes un rieksti, kā arī rums un kanēlis. Krēmu šai kūkai izvēlos spilgti baltu, lai kontrastē ar skaisto biskvītu, tāpēc izmantoju mascarpone sieru. Kūku bagātīgi dekorēju ar dzērvenēm, pistācijām un mandarīniem.

Sastāvdaļas:

biskvītam:

  • 2 olas
  • 100 g brūnā cukura
  • 85 g cukura
  • 150 g kviešu miltu
  • 3 burkāni
  • 170 g kukurūzas eļļas
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 110 g rozīņu
  • 60 g valriekstu
  • naža gals muskatrieksta
  • 1 tējk. kanēļa
  • apelsīna miziņa no 1/2 apelsīna
  • apelsīnu sula no 1 apelsīna
  • 30 g ruma

krēmam:

  • 170 g saldā krējuma
  • 170 g mascarpone siera
  • 100 g dzērveņu, saberztu ar cukuru

dekoram:

  • 100 g valrieksti

Pagatavošana:

  1. Burkānus nomizo un sarīvē.
  2. Olas sajauc ar cukuru.
  3. Sausās sastāvdaļas sajauc bļodā un pakāpeniski iemaisi pie olām, pievieno burkānus.
  4. Sasmalcini valriekstus un pievieno masai.
  5. Pievieno rozīnes. Ja patīk mīkstākas rozīnes, tās izmērcē uz nakti vai novāri, nokās un pievieno masai.
  6. Pierīvē apelsīnu miziņu un piespied sulu, pievieno rumu. Samaisi.
  7. Lej ietaukotā kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 50 min. *Cepšanas laiks atkarīgs no biskvīta izmēra – jo plānāks un mazāks biskvīts, jo mazāk jācep. Pārbaudi gatavību ar koka irbulīti – ja viducis nav mīksts un ķepīgs, tad biskvīts ir gatavs.
  8. Gatavo krēmu – saputo mascarpone sieru ar saldo krējumu līdz stingrai konsistencei.
  9. Izcepto biskvītu atdzesē un griez horizontāli 3 daļās.
  10. Apakšējo daļu liec formā, virsū liec krēmu un dzērvenes, tad liec otro biskvīta kārtu, tad atkal krēmu un dzērvenes un tad atkal krēmu un biskvītu.
  11. Dekorē ar valriekstiem.

Avots

 

Burkānu kūka was last modified: maijs 20th, 2019 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
FOTO: Maira Brieža publicētā bilde saceļ pamatīgu ažiotāžu sociālajos tīklos
Nākamais raksts
Ultramoderni franču matu griezumi 2019

Citi lasīja

UZMANĪBU! Ja vārot zupu parādās daudz putu…...

16/02/2018

Garda alū pagatavotas gaļas recepte. Kaut kas...

04/12/2017

Cūkgaļas šašliks sinepēs

18/05/2019

Pati sev konditore: 3 ātras, vieglas un...

10/04/2019

5 vasarīgi salāti no jaunajiem kāpostiem: neprasīsies...

18/05/2019

9 garšīgākie zaļie kokteiļi skaistumam, detoksam, enerģijai...

08/04/2019

Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā...

01/02/2018

Smilšu mīklas pīrāgs ar biezpienu! Labākais, ko...

15/12/2017

Poļu torte “Karpata” – oriģināla un bezgala...

06/02/2018

Uz pannas cepti pīrādziņi no āboliem un...

29/11/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Sālītu gurķu recepte ziemai

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

  • Kāpēc karaliskais plūmju ievārījums atgādina mīkstu marmelādi un sabiezē burkās

Jaunākais

  • Mana omīte atklāj, kāpēc tualetes ūdens tvertnē jālej veļas kondicionieris

  • Lai telefonu remonts ietu secen jeb kā pareizi lādēt telefonu

  • Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu ilgi un kupli. Draudzenes prasa izskaidrot

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top