Pieredzējušas saimnieces saprot, ka uztaisīt labu kārtaino mīklu ir jau liela daļa no panākuma atslēgas, lai pēc tam varētu uztaisīt kādu gardu ēdienu savai ģimenei – tas var būt vai nu kaut kas sāļš, vai arī kaut kas salds.
Ja mīkla ir izdevusies laba, tad ir liela cerība, ka ģimene visu ātri vien apēdīs!
Šodien padalīšos ar jums ar brīnišķīgu recepti, kura glābj mani jau daudzus gadus. Pastāstīšu, kā pagatavot maigu kārtaino mīklu, kura der gan saldiem, gan sāļiem kārumiem. Esmu pārliecināta, ka vieglāku recepti jums neatrast. Tāpēc noteikti saglabā to un padalies ar draudzenēm.
Kā pagatavot mīklu
Sastāvdaļas:
650 g kviešu miltu
220 ml ledusauksta ūdens
1 tējkarote sāls
360 g sviesta vai margarīna
1 tējkarote 9% etiķa
Pagatavošana:
1. Visām sastāvdaļām noteikti jābūt aukstām. Sviestu vai margarīnu pirms gatavošanas var dažas stundas var paturēt saldētavā. Izsijā miltus un traukā, kurā ir milti pierīvē uz rupjās rives sviestu vai margarīnu. Laiku pa laikam saberz to kopā ar miltiem. Jāsanāk sviesta – miltu skaidiņām.
2. Aukstajā ūdenī ieber šāli un pielej etiķi. Pa daļām lej to mīkā un visu samaisi. Pēc tam ar rokām savelc mīklu vienā pikā, nemīcot.
3. Liec mīklu uz stundu ledusskapī, lai tā atdziest un kļūst blīvāka. Pēc stundas izrullē to plānā taisnstūrī, viegli pārkaisi ar miltiem un pārloki 3 daļās, Uzglabāt to vajag saldētavā, bet atkausēt – ledusskapī.