Kamēr visa pasaule cepeskrāsnīs gatavo eklērus, spāņi izdomājuši tos cept pannā. Tā arī radušās trauslās un neiedomājami gardās čurros nūjiņas. Un lai arī tās uzskata par lielisku brokastu ēdienu, Spānijā tās gatavo arī uz ielas. Šodien pastāstīsim par gardajām čurros, būs recepte mājas virtuvei.
Čurros spāņiem ir vesela kultūra. Ir daudz šī ēdiena variāciju: tās gatavo nūjiņu , zigzag, sirds un pat apaļā formā. Cukura un kanēļa vietā var pievienot piparus, tad čurros vairs nebūs deserts. Mājās, savā virtuvē arī varam pagatavot čurros- recepte šeit:
Sastāvdaļas:
100 g sviesta
250 ml ūdens
Šķipsniņa sāls
150 g miltu
3 olas
Pūdercukurs apkaisīšanai
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Ņem katliņu ar biezu apakšu un ielej tajā 250 ml ūdens. Pievieno šķipsniņu sāls un sviestu, liec uz uguns. Pagaidi, līdz sviests izkūst ūdenī. Uzvārīties maisījums nedrīkst!
2. Izkausētajam sviestam pievieno miltus un labi visu samaisi. Pēc konsistences mīklai jābūt līdzīgai biezenim. Šai masaipievieno pa vienai olas, pēc katras mīklu labi izmaisot.
3. Kad mīkla gatava, ņem kulinārijas maisiņu, tam jābūt blīvam, lai mīkla to nepārplēstu. Maisiņā liec visu mīklu.
4. Pannā uzkarsē eļļu un spied no maisiņa mīklu. Čurrps formas var būt visdažādākās, bet visērtākās būs nūjiņas. Cept vajag, līdz veidojas zeltainums. Lai krāsa būtu vienāda no abām pusēm, neaizmirsti nūjiņas apgrozīt.
Beigās pārkaisi gardumam pūdercukuru un kanēli. Noskaties arī video, kā spāņi gatavo čurros mājās.
Apkārt čurros ir kraukšķīgs, bet vidū ir maiga mīkla. Tradicionālo spāņu gardumu var pasniegt kā brokastis vai vienkārši pie tējas vai kafijas. Neaizmirstama garša!