Pagatavošana:
1. Biezpienu vareņikiem vari ņemt tādu kā pašam patīk. Ja tas ir mājas vai vienkārši tajā ir daudz mitruma, tad labāk nospied to.
Ieliec biezpienu marlē, un stingri savelc. Marli ar biezpienu var pakārt virs bļodas, lai šķidrums notek.
2. Pēc tam biezpienu liec dziļā bļodā. Tam pievieno mannu, olas, cukuru un vanilīnu. Visu samaisi, lai izveidojas viendabīga masa un noliec mīklu uz 10-15 minūtēm.
3. Tad gatavo mīklu ieliec šķīvī un vienmērīgi izlīdzini pa to. Mīklai jābūt 2 cm biezumā.
4. Liec vārīties ūdeni. Lai izveidotu slinkos vareņikus, ņem parasto ēdamkaroti vai dakšiņu.
No mīklas atdali nelielus gabaliņus un liec tos katlā ar vārošo ūdeni.
5. Vāri vareņikus aptuveni 2 minūtes, pēc tam kad ūdens atkal uzvārās. Pēc tam uzmanīgi izņem tos ar putu karoti. Pirms pasniegšanas noteikti samaisi tos ar sviestu, citādi vareņiki salips.
Tik vienkārši var pagatavot slinkos vareņikus ar mannu, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šis ēdiens ir gana sātīgs, tāpēc noderēs brokastīm. Ja vareņikiem pievieno jogurtu vai ievārījumu, tad sanāk labs deserts.
Tie, kam negaršo saldumi, droši var receptē cukura vietā ielikt sāli un ēst vareņikus ar krējumu vai ķiploku mērcīti. Labu apetīti!