Džeks Hansens ir dānis, kurš ir izslavēts ar ārkārtīgi gardu mafinu kafejnīcu “Muffins and More”. Lūk, klasiska mafinu recepte no Džeka Hansena.
Sastāvdaļas:
- 2 lielas vai 3 mazas olas
- 275g miltu
- 175g cukura
- 125g mīksta sviesta
- 100ml 35% saldā krējuma
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1,5 tējk. cepamā pulvera
Piedevas: šokolāde, svaigas vai saldētas ogas – dzērvenes, mellenes, upenes u.c.
Pagatavošana:
1. Vispirms mīkstu sviestu sagriež gabaliņos, pieber cukuru un sakuļ.
2. Sviesta un cukura masā iesit olas un atkal sakuļ.
3. Atsevišķā traukā miltiem pieber vaniļas cukuru un cepamo pulveri un samaisa. Berot uzreiz visas šīs sastāvdaļas sviesta, olu un cukura masā, tās sajauksies nevienmērīgi, un mafini nesanāks garšīgi.
4. Lēnām sviesta, olu un cukura masā caur sietu iesijā aptuveni trešdaļu miltu. Tie jāsijā, nevis jāber, jo sijājot tajos ieplūst gaiss, un mafini sanāks tādi, kādiem tiem jābūt – švammīgāki. Tad ar lāpstiņu visu samaisa. Svarīgi nepārmaisīt, arī tad mafini nesanāks pufīgi, bet saplaks un būs cieti. Jāmaisa tikai tik ilgi, kamēr visi milti sajaukušies ar sviestu, ne ilgāk.
5. Pielej trešdaļu saldā krējuma, izmaisa. Tad pieber nākamo trešdaļu miltu, izmaisa. Pielej saldo krējumu, izmaisa. Un vēlreiz atkārto to pašu.
6. Mīklu sadala 2 daļās. Daļā mafinu masas ieber šokolādes drumslas, sajauc. Otru daļu atstāj tādu, kāda ir.
7. Ar konditorejas piltuvi vai vienkārši karoti iepilda mīklu mafinu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 3/4, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.
8. Pilda masu formiņās un tiem mafiniem, kam nav klāt šokolādes, uzber un ar pirkstiem uzmanīgi un maigi iespiež mīklā vēlamās piedevas: šokolādi, ogas, banānu gabaliņus u.tml.
9. Liek uz plāts un cep iepriekš līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15-20 minūtes (es cepu 180 grādos 20-25min, jo 220 grādi manai plītij ir daudz par daudz).