Sastāvdaļas
6 banāni (lielie)
Mīklai:
4 ēd. k. kviešu miltu
60 g kukurūzas cietes
125 ml piena’
1½ tējk. cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
1 olas baltums
½ tējk. kanēļa
1/3 tējk. drupinātu krustnagliņu
500 ml kukurūzas eļļas fritēšanai
Pūdercukurs (pārkaisīšanai)
Pagatavošana
Pakāpeniski visas sausās sastāvdaļas sajauc ar pienu, pievienojot olas baltumu, tad visu sakuļ. Aptuveni stundu ļauj, lai mīkla nostājas.
Uzkarsē eļļu un sagriež banānus ripiņās. Tad mērcē banāna ripiņas mīklā un fritē karstā eļļā, kamēr tās zeltaini brūnas.
Pasniedz karstas, pirms tam pārkaisot ar pūdercukuru. Klāt lieliski iederēsies saldējums!
Avots: gardezi.lv