Izteiksmīga garša un smarža. Grūbu risoto ir ārkārtīgi vienkāršs un krēmīgs ēdiens!
SASTĀVDAĻAS:
- selerijas sakne;
- 2 sīpoli;
- pāris daiviņu ķiploku;
- 1 ēdamkarote eļļas;
- šķipsna piparu;
- pētersīļi.
PAGATAVOŠANA:
Grūbas iemērc uz stundu (var arī uz visu nakti). Grūbas aplej ar ūdeni (2 daļas ūdens, 1 daļa grūbu) un vāra, kamēr pusgatavas. Sīpolus sasmalcina, ķiplokus sagriež. Sīpolus un ķiplokus nedaudz apcep eļļā. Seleriju sagriež salmiņos. Pusgatavām grūbām pievieno apceptos sīpolus un ķilokus, vāra uz minimālas uguns līdz gatavībai. Dažreiz jāpielej vēl nedaudz ūdens. Kad risoto gatavs, pievieno sāli, piparus, sakapātus pētersīļus.