Ļoti daudziem no mums “Napoleons” ir bērnības torte un daudzi no mums atcerās, ka mājās gatavots “Napoleons” vienmēr pārspēj veikalā pirktās sausās tortes. Un ja vēlies iepriecināt gan mājiniekus, gan viesus, bet tev ir maz laika, tad šī recepte būs perfekta!
“Slinkā Napoleona” pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns. Tā būs vienlaikus kraukšķīga un kusīs mutē! Šī patiešām ir viena no gardākajām Napoleona versijām, ko jebkad esmu mēģinājusi.
Sastāvdaļas
- 800 g cepumi “Austiņas”;
- 1 l piena;
- 4 olas;
- 150 g sviesta;
- pusglāze cukura;
- 6 ēdamkarotes miltu
- šķipsna vaniļas cukura.
Pagatavošana
1. Samaisa olas, cukuru, miltus un vaniļas cukuru.
2. Labi samaisa masu, tad pievieno pienu un liek uz lēnas uguns.
3. Vāra krēmu, nepārtraukti maisot, līdz tas pilnībā sabiezē. Kad krēms nedaudz atdzisis, pievienojiet sviestu, samaisa visu.
Var sākt gatavot kūku: iemērciet “Austiņas” krēmā un kārto kūkas formā. Neaizmirstiet par šo brīnišķīgo krēmu: jo dāsnāk jūs ar to darbosieties, jo garšīgāka kūka.
4. Virs pēdējā cepumu slāņa uzlej atlikušo krēmu.
5. Cepumus sasmalcina drupačās un deserts gatavs!