Mūsdienās atrast labu saldējumu veikalu plauktos ir grūti, neskatoties uz virspusīgo pārpilnību. Tas nav noslēpums, ka pēdējā laikā šajā gardumā ir maz kas dabīgs, kur nu vēl veselīgs. Daudzus bieži pārņem nostaļģija pēc bērnības saldējuma- trekna un krēmīga. Kaut nopirkt tādu ir gandrīz nereāli, to ir iespējams pagatavot mājās. Šī recepte palīdzēs bez piepūles un ātri iegūt daudz garšīga un dabiska saldējuma!
Sastāvdaļas:
500 ml saldā krējuma
100 g pūdercukura
0,2 tējk. vaniļas cukura
Pagatavošana
Atdzesē saldo krējumu ledusskapī. Tam jābūt pēc iespējas lielākam tauku procenta saturam. Sajauc to ar pūdercukuru un vaniļu, un tad kul ar mikseri vismaz 10 minūtes, līdz masa iegūst gaisīgas putas. Iegūto maisījumu liek saldētavā uz nakti, jau nākamajā rītā saldējums ir gatavs!