manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag...
Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru....
Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie....
Gudra saimniece atklāj, kuras lietas jūsu virtuvi padara...
5 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces kļūs veiksmīgas un...
Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un...
Draudzene izskaidroja, kāpēc kafijai vajag pievienot sviestu
Draudzene izskaidroja, kāpēc vārot olas vajag pievienot sodu
Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu,...
51 gadu vecumā viņai piedzima trinīši. Kāds ir...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un vīrs mani nēsā uz rokām

Pieredzējušas saimnieces, ejot garām mazsālīta laša vitrīnām, pat neapstājas. Viņas zina, kā garšīgi sālīt zivis mājas apstākļos. Tas attiecas ne tikai uz lasi, bet arī uz skumbriju un siļķi.

Sālīt mājas apstākļos ir laba izvēle. Pirmkārt jau, nav jāpārmaksā veikalā. Otrkārt, jūs zināt no kā sastāv marināde, tāpēc varat būt pārliecināti par produktu. Un tas ir ļoti svarīgi!

5 idejas, kā garšīgi sālīt zivis

Mazsālīts lasis

Vajadzēs:

1 svaigu lasi

500 g diļļu

1 ēdamkaroti sāls

1 ēdamkaroti cukura

2 ēdamkarotes kungu dzērienu (stipro)

Gatavošana:

1. Nomazgāt un labi nosusināt zivi ar papīra dvieļiem. Atdalīt filejas. Izņemt asakas.

2. Filejas daļu vajag ierīvēt ar kungu dzērienu (stipro).

3. Sasmalcināt dilles. Pievienot tām sāli un cukuru. Gatavo masu liek virsū vienai filejai. Tai pārklāt pāri otru. Stingri piespiest.

4. Ietīt zivi pārtikas plēvē, likt konteinerā un atstāt istabas temperatūrā uz divām stundām. Pēc tam likt ledusskapī uz divām diennaktīm.

Kvasā marinēta skumbrija

Vajadzēs:

1 kg svaigas skumbrijas

3 ēdamkarotes citronu sulas

1 buntīti piparmētras

1 buntīti pētersīļu

2 lauru lapas

2 daiviņas ķiploka

500 ml kvasa

16 piparu graudiņus

4 ēdamkarotes augu eļļas

Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Notīrīt skumbrijas, kārtīgi nomazgāt. Likt cepamajā pannā. Pievienot sāli, piparus un lauru lapas.

2. Pieliet citronu sulu un kvasu. Likt līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

3. Nosusināt zivi ar papīra dvieļiem. Siltu skumbriju sadalīt filejās.

4. Smalki sagriezt piparmētras. Sasmalcināt ķiplokus un pētersīļus. Visu sajaukt un pievienot sāli. Pieliet etiķi un augu eļļu. Visu kārtīgi samaisīt.

5. Filejas likt dziļā traukā un pārliet tās ar marinādi. Pārklāt trauku ar pārtikas plēvi un likt ledusskapī uz 24 stundām.

Siļķe garšvielu marinādē

Vajadzēs:

1 kg siļķu

600 ml ūdens

5 ēdamkarotes jūras sāls

4 ēdamkarotes cukura

12 melno piparu graudiņus

3 lauru lapas

4 krustnagliņas

1 ēdamkaroti augu eļļas

Pagatavošana:

1. Katliņā ieliet ūdeni. Piebērt sāli, cukuru un piparus.

2. Pievienot lauru lapas un krustnagliņas. Pieliet augu eļļu. Uzvārīt.

3. Nomazgāt siļķes un notīrīt tās. Salikt blīvi burkā. Pārliet ar uzvārīto marinādi.

4. Likt ledusskapī uz 3 diennaktīm.

Mazsālīta forele pēc somu receptes

Vajadzēs:

1. 1 kg svaigu foreļu,

2. 2 ēdamkarotes cukura

3. 1 buntīti diļļu

4. 0,5 glāzes svaigu brūkleņu

5. 3 ēdamkarotes rupja jūras sāls

Pagatavošana:

1. Foreles filejas likt uz pergamenta. Pārbērt zivīm sāli un cukuru.

2. Rupji sagriezt dilles. Likt tās un brūklenes pāri zivju filejām.

3. Ietīt foreles pergamentā un likt ledusskapī uz divām diennaktīm.

Tējā marinēta skumbrija

Vajadzēs:

2 lielas skumbrijas

3 ēdamkarotes melnās tējas

1 l ūdens

3 ēdamkarotes sāls

3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

1.Ūzvārīt ūdeni – pagatavot melno tēju.

2. Pievienot tai sāli un cukuru. Kārtīgi samaisīt. Atdzisušu tēju izkāst caur marli.

3. Notīrīt siļķes. Atdalīt galvu. Likt zivi dziļā traukā. Pārliet zivis ar tējas marinādi, lai tā pilnīgi pārklātu zivis.

4. Likt ledusskapī uz 4 diennaktīm.

Izvēlieties recepti, kura jums patika vislabāk, un  ķerieties klāt zivju sālīšanai. Garšvielas padarīs tās ļoti gardas! Lai labi garšo!

Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un vīrs mani nēsā uz rokām was last modified: februāris 19th, 2023 by administrator
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Draudzene izskaidroja, kāpēc kafijai vajag pievienot sviestu
Nākamais raksts
5 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces kļūs veiksmīgas un ir lieliskas personības

Citi lasīja

Šīs 8 vienkāršās kombinācijas jūsu telefonā palīdzēs...

31/07/2019

Kādēļ jāēd medus pirms miega – organismā...

08/05/2019

Ultramoderni franču matu griezumi 2019

20/05/2019

Kā likvidēt fibromu un citus ādas veidojumus

21/12/2018

Kā attīrīt organismu no toksīniem?

24/03/2017

Izdomāju jaunu veidu, kā kopt orhidejas. Manas...

01/03/2021

Dabiskā antibiotika – ķiploks!

09/02/2017

Paliek vēsāks? Uzstādi logus uz ziemas režīmu!...

20/09/2018

Spēcīgākais amulets ir sarkans diedziņš! Lūk, kā...

24/06/2019

Uzzinājusi par šo triku, es arī uzkaisīju...

22/02/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Ieteicamie matu griezumi sievietēm pēc 40, lai izskatītos jaunāka (Foto)

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

Jaunākais

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

  • Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru. Uztaisu un pēc tam vīrs prasa vēl

  • Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie. Pēc laika pārim liktenis tomēr izmainījās

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top